Avoin yo, Suomen kielen oppimisprosessi ja oppimisympäristöt, lv. 2020 - 2021

Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• ymmärtää, kuinka kielitaito ja kielitieto otetaan haltuun käyttämällä kieltä eri tilanteissa ja ympäristöissä
  • ymmärtää oppijankielen kehittymisen dynaamisena, tilanteisena ja epälineaarisena prosessina
  • osaa havainnoida oppijankielen kehittymistä erilaisten kielenoppimiskäsitysten näkökulmasta
  • osaa tarkastella omaa opetustaan ja opetuskäytänteitään suhteessa erilaisiin kielenoppimisen tutkimuksen suuntauksiin
  • tunnistaa alan oppimateriaalien pedagogisia lähtökohtia.

Opintojaksolla tarkastellaan kielenoppimista dynaamisena ja käytössä kehittyvänä ilmiönä. Jaksolla havainnoidaan puhuttua ja kirjoitettua oppijankieltä sekä tutustutaan S2-oppimateriaaleihin. Oppijankieltä, oppimateriaaleja ja opetuskäytänteitä harjoitellaan tarkastelemaan erilaisten kielenoppimiskäsitysten valossa.

Opintojakso on osa suomi toisena ja vieraana kielenä -perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• suomen kielen perusopinnot
  • suomen kieli ja kirjallisuus