Avoin yo, Väkivalta ja kulttuuri, lv. 2020 - 2021

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee symbolisen väkivallan ja väkivallan kulttuuristen esitysten muotoja sekä ominaispiirteitä. Hän pystyy tutkimaan ja analysoimaan väkivallan kulttuurisia esityksiä etenkin sukupuolentutkimuksen näkökulmasta.

Opintojaksolla tarkastellaan erityisesti symbolisen väkivallan ja väkivallan esitysten ilmenemistä taiteen ja kulttuurin teksteissä sekä kuvastoissa (kirjallisuudessa, taiteessa, musiikissa ja mediassa) sekä sitä, miten väkivaltaa ja väkivallan esityksiä sekä niiden kulttuurisia merkityksiä voidaan tutkia ja analysoida etenkin sukupuolentutkimuksen näkökulmasta: miten lukea, katsoa ja kuunnella sukupuolta, väkivaltaa ja niiden risteämistä?

Opintojakso on osa kirjallisuuden aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• kirjallisuus
  • kirjallisuuden aineopinnot