Avoin yo, Varhaiskasvatustieteen aineopinnot, lv. 2019–2020

Lähiopetus, Etäopetus
350,00 Euroa

Varhaiskasvatustieteen aineopinnoissa laajennetaan ja syvennetään perusopinnoissa omaksuttuja tietoja, taitoja ja kompetensseja. Aineopinnot suoritettuaan opiskelija

• hallitsee lapsia koskevat keskeiset kehitys- ja oppimisteoriat
  • ymmärtää lapsuuden ja varhaispedagogiikan yhteiskunnalliset ja kulttuuriset lähtökohdat
  • osaa ottaa toimintansa lähtökohdaksi lasten oikeudet ja lasten hyvinvointiin vaikuttavat tekijät
  • ymmärtää työyhteisön ryhmäilmiöitä ja omaa työssä tarvittavia vuorovaikutustaitoja
  • hallitsee varhaiskasvatusalan tutkimuksessa käytettävän käsitteistön
  • osaa hankkia, arvioida ja soveltaa varhaiskasvatusta koskevaa tieteellistä tietoa
  • tuntee keskeiset varhaiskasvatuksen tutkimustraditiot ja tiedonhankintamenetelmät sekä
  • osaa laatia ohjatusti pienimuotoisen tieteellisen tutkielman

Voit ilmoittautua ja aloittaa opinnot milloin vain syksystä 2019 kesään 2020 sekä suorittaa ne pääosin etäopiskellen.

AINEOPINTOIHIN SISÄLTYVÄT OPINTOJAKSOT

Tutkimusmenetelmäopinnot:

Laadulliset tutkimusmenetelmät:

• KTKA2010 Tieteellisen tiedon rakentuminen: Laadulliset tutkimusmenetelmät (5 op)

Määrälliset tutkimusmenetelmät:

Jos olet aloittanut aineopintosi ennen 1.8.2017 ja haluat tehdä tämän kurssin syyslukukaudella 2017, ilmoittaudu seuraavalle kurssille

• KTKA020 Määrälliset tutkimusmenetelmät, syksy 2017 (5 op) HUOM! Tämä on vanhan ops:n mukainen opintojakso. Tarkempaa tietoa kurssille osallistumisesta löytyy jakson Korppi-sivulta.

Jos olet aloittanut aineopintosi 1.8.2017 jälkeen, määrällisten tutkimusmenetelmien osuus koostuu kahdesta opintojaksosta.

• KTKO105 Johdatus tilastolliseen tutkimukseen (2 op) (tämä jakso suoritetaan ennen KTKA2020 -opintojaksoa)
  • KTKA2020 Tieteellisen tiedon rakentuminen: Määrälliset tutkimusmenetelmät (5 op)

Sisältöopinnot:

• VKTA1010 Kehityksen ja oppimisen lähtökohdat, haasteet ja tuki (5 op)
  • VKTA1020 Monimuotoinen lapsuus (5 op)
  • VKTA1039 Pedagoginen asiantuntijuus ja ammatillinen kehittyminen (5 op)

Proseminaari / Kasvatustieteelliseen tutkimukseen perehtyminen JA harjoittelu:

• VKTA4200 Proseminaari (10 op)

tai

• VKTA3005 Harjoittelu: Tutustuminen varhaiskasvatuksen toimintaympäristöihin (5 op) ja
  • KLAA4100 Kasvatustieteelliseen tutkimukseen perehtyminen (5 op)

Tarkat tiedot varhaiskasvatustieteen aineopinnoista, opintojen suoritustavoista ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• varhaiskasvatustiede
  • kasvatustiede