Keski-Suomen alueen opintotarjonta JYU avoimessa

Keski-Suomen alueen seutukaupungit ovat avoimen korkeakouluopetuksen lähettiläitä. Ne tarjoavat puitteet opiskelulle sekä verkostoja, joista on iloa opintojen suorittamisessa ja hyödyntämisessä. Tule avointen opintojen pariin Jämsän, Äänekosken, Keuruun, Viitasaaren, Pihtiputaan ja Saarijärven seuduillla. Opintosi ovat siellä missä sinäkin.

Avoimet korkeakouluopinnot ovat avoimet kaikille opiskelusta kiinnostuneille. Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimet opinnot tarjoavat muun muassa osaamista työelämään ja mahdollisuuksia tutkintotavoitteiseen opiskeluun Keski-Suomessa. Alueelle suunnattu opintotarjonta on suunniteltu yhdessä alueiden toimijoiden kanssa Keski-Suomen ja keskisuomalaisten osaamistarpeita ajatellen. 

Opintoja paikallisesti Keski-Suomessa

Alueellinen tarjonta tuo opinnot lähellesi, muun muassa paikallisiin hubeihin ja alueen omiin opiskeluryhmiin. Tutustu tarjontaan ja valitse opintosi!  Tältä sivulta näet JYU avoimen yliopiston opintotarjonnan Keski-Suomen seutukuntakaupungeissa. Tutustu myös avoimen ammattikorkeakoulun seutuopintoihin JAMKin sivuilla.

Alta löydät tarjottavat avoimen yliopiston opintokokonaisuudet ja osaamispaketit. Jälkimmäisistä voit koota juuri sinulle sopivan opintojen kokonaisuuden.

>> Perusopintokokonaisuudet Keski-Suomessa kevät 2022

Perusopintokokonaisuus on JYU:n opetussuunnitelman mukainen kokonaisuus alan opintoja. Keski-Suomen seututarjonnassa ne opiskellaan ohjatusti mutta joustavasti ryhmässä.

Sitova ennakkoilmoittautuminen perusopintokokonaisuuksiin 10.-23.1.2022. Opintojen hinta 15€ / opintopiste. Ryhmä toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 15 / ryhmä. Ilmoittautumislinkki päivitetään myöhemmin tälle sivulle.

Liiketoimintaosaamisen perusopinnot (28 op): ryhmänohjaus reaaliaikaisesti verkossa

 • Tarjolla kaikille seutukunnille: Opinnoissa hyödynnetään seutukuntien HUBeja alueellisesti opiskelijoiden kokoontumisissa esim. ryhmänohjaustilanteissa sekä vapaamuotoisemmissa opiskelutilanteissa
 • Sitova ennakkoilmoittautuminen perusopintoihin 10.-23.1.2022 Korppi-järjestelmässä
 • Huome! Zoom-info opinnoista tulossa 10.1.2022

Kasvatustieteen perusopinnot (25 op): ryhmänohjaus reaaliaikaisesti verkossa

 • Kasvatustieteen perusopinnot ovat tarjolla Äänekosken ja pohjoisen Keski-Suomen alueella
 • Mänttä-Vilppula Autere-opisto sekä Alkio-opisto tarjoavat Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman mukaisia kasvatustieteen perusopintoja syksystä -21 alkaen
 • Sitova ennakkoilmoittautuminen opintoihin 10.-23.1.2022 Korppi-järjestelmässä

Taidehistorian ja taidekasvatuksen perusopinnot

 •  Taidehistorian ja taidekasvatuksen perusopinnot ovat käynnissä yhteistyössä Jämsän työväenopiston kanssa

>> Osaamiskokonaisuudet Keski-Suomen aluetarjonnassa 2021–22

Osaamiskokonaisuudet koostuvat valikoiduista avoimen yliopiston opintojaksoista, joista opiskelija voi koota juuri häntä kiinnostavan ja hyödyttävän opintojen kokonaisuuden. Haluatko työelämäosaamista? Työskenteletkö sosiaali- ja terveysalalla? Vai haluatko näkökulmia ihmisen elämänkulkuun ja hyvinvointiin? Tutustu ja innostu!

Valitse opintosi alla olevien kokonaisuuksien linkeistä ja ilmoittaudu! Näissä opinnoissa ei ole paikallista ohjausta tai ryhmää, mutta opintojen sisältöjä voidaan välittää paikallisten hubien kautta.

Tulevaisuuden työelämätaidot tässä ja nyt – Monialaista osaamista työelämään

Lisäksi tammikuusta -22 alkaen:

 • YTTP1110 Johtamisen ja johtajuuden perusteet (5 op)
 • YTTP1120 Markkinoinnin perusteet (5 op) 
 • YTTP1140 Yrittäjyyden perusteet (5 op)
 • YTTP1130 Laskentatoimen perusteet (5 op) 
 • YTTP1150 Viestinnän johtamisen perusteet (5 op)
 • YTTP1160 Liiketoimintaosaamisen perusteiden soveltaminen (3 op)
 • YJOA2170 Henkilöstöjohtamisen perusteet (6 op)  (pakollinen esitieto YTTP1110)
 • YJOA2190 Tiimityön johtaminen ja ryhmädynamiikka (5 op) (pakollinen esitieto YTTP1110)

Ihmisen kehitys ja ympäristöt – Näkökulmia elämänkulkuun ja hyvinvointiin

Henkilöstötyö ja johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -opintokokonaisuus

Valtaosa JYU avoimen opinnoista on opiskeltavissa verkon välityksellä. JYU avoimen koko valtakunnalliseen opintotarjontaan voit tutustua opinto-oppaassamme.

Opintojen hinta on 15 euroa opintopistettä kohti lukuun ottamatta maksuttomia opintojaksoja. 

Ota yhteyttä!