Avoimia korkeakouluopintoja Jyväskylän lähialueilla

Tarjoamme avointa korkeakouluopetusta Keski-Suomen alueella yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) kanssa. Tarjontaa rakennetaan alueellisen koulutustarpeen pohjalta yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa Äänekoskella, Keuruulla, Jämsässä, Viitasaarella ja Pihtiputaalla. Tutustu alueesi opintomahdollisuuksiin!

Avoimet korkeakouluopinnot ovat kaikille avoimia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista, joten mikäli jatkat myöhemmin tutkintokoulutukseen, voit hakea opintojen sisällyttämistä tutkintoosi. Voit siis opiskella omaksi iloksi tai tavoitteellisemmin tilanteesi mukaan! Tutustu Keski-Suomen seutukaupungeissa tarjottaviin avoimiin yliopisto-opintoihin:

Aiemmin käynnistyneet opinnot:

  • Avoimia korkeakouluopintoja Jämsässä: Vuonna 2021 käynnissä erityispedagogiikan perusopintojen opintoryhmä
  • Avoimia korkeakouluopintoja Äänekoskella: Vuonna 2021 tarjolla lukiolaisille suunnattuja opintoja
  • Avoimia korkeakouluopintoja Keuruulla: Vuonna 2021 käynnissä kasvatustieteen perusopintojen opintoryhmä
  • Avoimia korkeakouluopintoja Viitasaarella: Vuonna 2021 käynnissä sosiaalityön perusopintojen opintoryhmä
  • Avoimia korkeakouluopintoja Pihtiputaalla: Vuonna 2021 käynnissä liiketoimintaosaamisen perusopintojen opintoryhmä

 Valtaosa JYU avoimen opinnoista on opiskeltavissa verkon välityksellä. Koko opintotarjontaan voit tutustua vaikka heti.

Opintoja lähiyhteisössäsi

JYU avoimen yliopiston opinnoista valtaosa on lähtökohtaisesti suoritettavissa verkon välityksellä opiskellen. Silti paikallisen opiskeluryhmän sekä kotikunnan, työnantajan ja lähiyhteisön tuki ovat merkittäviä vaikuttajia opintojen aloittamispäätöksen tekemisessä sekä opintojen suorittamisessa. Opiskelemalla opit itse uutta ja rakennat uraasi, mutta samalla tuot myös osaamista, ideoita ja tutkittua tietoa yhteisöösi. Se tekee tiedosta vaikuttavaa ja oppimisesta innostavaa. 

Joustavaa opiskelua

Opinnot toteutetaan siten, että pystyt opiskelemaan esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Osa opiskelusta tapahtuu verkossa ja mahdolliset lähiopetusjaksot järjestetään iltaisin ja viikonloppuisin. Opiskelu sisältää esimerkiksi opintomateriaaleihin perehtymistä sekä erilaisia tehtäviä yksin tai yhdessä.

Jokaiseen jaksoon pyritään tarjoamaan lähiopetustapaamisia, joissa on mukana sekä korkeakoulujen opettajia että alueen asiantuntijoita. Lähiopetusta järjestetään, kun opintoihin ilmoittautuneita on riittävästi. Korona-aikana opetus on verkkovälitteistä, mutta rajoitusten salliessa paikalliset ryhmät voivat kokoontua esimerkiksi paikallisissa etäopiskelutiloissa.

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Pääset ilmoittautumaan opintoihin avointen korkeakoulujen verkkosivujen kautta, josta löytyvät myös opintomaksutiedot. Pääsääntö on, että opintomaksu on 15 € opintopisteeltä. Ilmoittautuminen on sitova. 

Perumisehdot:

  • JYU avoin:  Voit perua ilmoittautumisesi viikon sisällä ilmoittautumisajan päätyttyä tai suorittaa opinnot etänä. Jos lähiopetus ei toteudu, peruminen on maksutonta. Jos lähiopetus toteutuu, mutta haluat perua ilmoittautumisesi, veloitamme perumisesta aiheutuneina kuluina opintojakson opintomaksun tai enintään 50 euroa.
  • JAMK: 14 päivää ennen opintojen alkua.

Edut opiskelijalle

Opinnoissa saat korkeakoulutasoista opetusta JAMKin ja Jyväskylän yliopiston asiantuntijoilta. Lisäksi saat oikeuden käyttää korkeakoulujen oppimateriaaleja, tietojärjestelmiä ja ohjelmistoja. Myös kirjastopalvelut ja kirjaston elektroniset aineistot ovat käytössäsi.

Mikäli suoritat tietyn opintokokonaisuuden kokonaan (21-26 op), saat kokonaisuutta koskevan todistuksen. Yksittäisten opintojaksojen suorittamisesta saat opinto-otteen. 

Tutustu tarjontaan!

Opinnot koostuvat sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) että Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston (JYAY) opinnoista. 

Ota yhteyttä!