Ideoita työpaikkojen osaamisen kehittämiseen

Osaamisen kehittäminen on työnantajna etu, mutta ei itsestäänselvyys. Kun työpaikan kulttuuri ja työnantaja tukevat oppimisessa ja tarjoavat siihen mahdollisuuksia, oppimiseen on helpompi ja sujuvampi tarttua. Kuinka sinun työpaikallasi tuetaan osaamisen kehittämistä?

Osaamisen kehittäminen edellyttää aikaa, vaivaa ja hieman rahaakin. Toisaalta se palkitsee, voimaannuttaa, innostaa ja auttaa löytämään uusia näkökulmia työhön. Kuinka työn ohella opiskelusta voisi tehdä mahdollisimman sujuvaa. Työnantaja voi tukea työntekijöiden opiskelua monin tavoin. 

Työnantajan rahallinen tuki opiskeluun:

Työnantaja voi tukea opiskelua esim. korvaamalla opintomaksun kokonaan tai osittain. Voisiko opintomaksun hyvittää työntekijälle todistusta vastaan? 

Aikaa opinnoille työajan puitteissa:

Opinnot kehittävät työtä ja työyhteisöä: antaisitko vastalahjaksi työntekijälle työaikaa opiskeluun? Jo lyhytkin oppimiseen osoitettu aika on merkki arvostuksesta oppimista kohtaan. Voisiko tavoitteellisesta opiskelusta innostuneita palkita lukulomalla tai -tunnilla? Mikä on teille sopiva käytäntö?

Opintopiiri työpaikalla:

Voisiko teidän työpaikallanne toimia oma opintopiiri? Yhdessä oppiminen, opiskeltavien sisältöjen pohdinta porukalla ja innovointi yhdessä tarjoavat tukitusti tehokasta vertaistukea. Täältä saat vinkit opintopiirin perustamiseen.

Työpaikan kehittämistarpeet esiin:

Uuden oppiminen ja innovaatiot liittyvät yhteen. Useimmissa avoimen yliopiston opinnoissa teoria kytketään käytäntöön. Työnantajan on hyvä keskustella opiskelevan työntekijän kanssa kuinka opintotehtävissä voi käyttää oman työyhteisön eläviä esimerkkejä. Käykää työpaikalla läpi oman organisaation kehittämisen teemoja ja näkökulmia, joita opintotehtävissä voi pohtia. Se hyödyttää niin työnantajaa kuin opiskelevaa työntekijää.

Osaamisen jakaminen on kaikkien etu:

Jakakaa opinnoissa opittua tietoa työpaikalla reflektoiden sitä omaan toimintaan. Opiskelevilla työntekijöillä on varmasti jäsennettyä materiaalia oman oppiaineensa olennaista kysymyksitä. Antakaa aikaa ja tilaa niiden esittämiseen työyhteisössä. Unohtamatta kiinnostusta opintoja kohtaan arjessa, vaikkapa kahvipöytäkeskusteluissa. 

Kannusta, kannusta, kannusta:

Kannustaminen on kaiken a ja o. Kun oman osaamisen kehittämisen tiedetään olevan työpaikalla tärkeää ja hyödyllistä, siihen on helpompi tarttua ja antaa opintohaaveille mahdollisuus. Puhukaa opinnoista yhdessä, jakakaa ideoita ja kokemuksia. Kannustakaa toisianne ja juhlistakaa onnistumisia. Haaveilkaa yhdessä tulevista taidoista. Haaveilla on ilahduttava taipumus tulla todeksi.