11.09.2018

Maksuton S2-verkkokurssi: kielitietoinen koulutus

Haluaisitko perehtyä monikielisyyden ja kielitietoisuuden eri näkökulmiin? Se onnistuu maksuttomalla Kielitietoinen koulutus -verkkokurssillamme. Jaksolla tarkastelet äidinkielten ja kielellisen identiteetin sekä kielitietoisuuden merkitystä oppimisessa sekä pohdit, miten näitä voidaan tukea monikielitietoisella pedagogiikalla. Opintojakso on osa Suomi toisena ja vieraana kielenä (S2) -opintoja.

Tämä opintojakso on osa Suomi toisena ja vieraana kielenä (S2) -opintoja ja nyt tarjolla maksuttomana verkkokurssina. Verkkokurssi on tarkoitettu sinulle, joka tarvitset työssäsi lisävalmiuksia S2-opetukseen ja haluat täydentää olemassa olevaa osaamistasi. Osallistujat otetaan opintojaksolle ilmoittautumisjärjestyksessä ja mukaan mahtuu 15 ensimmäistä ilmoittautunutta. Opintojaksolla ei ole esitietovaatimuksia. Ilmoittautumisaika verkkokurssille alkaa 1.9.2018.

Huomaathan: Opintoihin eivät voi ilmoittautua ne, joilla on jo aiempi ilmoittautuminen S2-aineopintoihin Jyväskylän yliopistossa.

Verkkokurssin suorittaminen

Opintojakson verkkokurssilla on käytössä Pedanet-oppimisalusta. Verkkokurssi koostuu seuraavista osioista:

  • koko ryhmän yhteinen reaaliaikainen verkkotapaaminen ennen varsinaisen työskentelyn käynnistymistä
  • pienryhmien verkkokeskustelut
  • lukemistoon perehtyminen (jakson kirjallisuus ja mahdollinen lisämateriaali)
  • videomateriaalia yhteisten keskustelujen pohjaksi
  • verkkokurssia reflektoiva oppimispäiväkirja.

Verkkokurssin suorittamiseen tarvittavat tarkat ryhmäkohtaiset ohjeet löydät Peda.net-oppimisympäristöstä. Peda.net-ympäristöön kirjaudutaan itse luoduilla tunnuksilla ja kurssin salasanalla, jonka saat viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua sähköpostitse kurssin opettajalta. Samassa sähköpostissa saat pienen ennakkotehtävän. Ennen Peda.net-verkkotyöskentelyn käynnistymistä on ryhmän yhteinen reaaliaikainen verkkotapaaminen Adobe Connect -luentoympäristössä (2 tuntia). Ennakkotehtävä tulee tehdä ennen luentoa. Adobe Connect -luentoympäristön verkko-osoitteen saat tiedoksesi opintojakson Peda.net-alustalta kurssin käynnistyessä. Luennon jälkeen työskentely jatkuu pienryhmissä Peda.netissä.

Tiesithän, että suurimpaan osaan opinnoistamme, esimerkiksi maksullisiin suomen kielen opintoihin ja S2-opintoihin on jatkuva ilmoittautuminen eli voit aloittaa opiskelun koko lukuvuoden ajan - vaikka jo tänään!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Maksuttomien opintojen toteuttamiseen olemme saaneet avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.
Kuva: Providence Doucet, Unsplash