Taloustiede

Opiskele taloustiedettä avoimessa yliopistossa

Tutustu markkinoiden, kansantalouden ja maailmantalouden toimintaan. Taloustieteessä tarkastellaan yksittäisten ihmisten tai yritysten taloudellisia valintoja. Samalla nähdään, millaisen kokonaisuuden nämä valinnat luovat. Oppiaine onkin tunnettu aiemmin nimellä kansantaloustiede.

Mitä Suomen taloudessa tapahtuu? Mitä kysyntä tarkoittaa kuluttajan näkökulmasta? Kuinka rahoitusmarkkinat toimivat? Miten talous ja politiikka kuuluvat yhteen? Taloustieteen perusopinnoissa opit ymmärtämään talouden toiminnan periaatteita ja tutustut alan olennaisiin teorioihin. Ilmoittaudu mukaan ja aloita opintosi Taloustieteen peruskurssista.

Taloustieteen perusopintojen sisältö, aikataulut ja ilmoittautuminen

Voit opiskella taloustieteen perusopintoja

  •  oman aikataulusi mukaan, halutessasi täysin etäopiskellen
  •  verkkovälitteisesti, itsenäisesti tai lähiopetuksena Helsingissä ja Jyväskylässä
  •  ilmoittautumalla ympäri vuoden
  •  tenttimällä ja kirjoittamalla oppimistehtäviä yksin ja ryhmässä

Taloustiede: Ymmärrystä talouden toiminnasta

Taloustieteen perusopinnoissa tutustut alan peruskäsitteisiin ja teorioihin sekä Suomen kansantalouden kehitykseen ja julkiseen talouteen. Taloustiede antaa erinomaiset lähtökohdat uuden talouteen liittyvän tiedon omaksumiseen ja jäsentämiseen muuttuvassa maailmassa.

Voit suorittaa opintojaksoja myös yksittäin, aloittaen Taloustieteen peruskurssista. Taloustieteen perusopintojen opintojaksojen opiskelutapoina ovat kirjalliset oppimistehtävät ja tentit. Lisäksi tarjolla on vapaaehtoista lähiopetusta Helsingissä ja Jyväskylässä sekä luentotallenteita. 

Tutustu kauppatieteiden koko opintotarjontaan  

Tutustu syksyn 2020 opinto-ohjelmaan JYU avoimen yliopiston opinto-oppaassa

Avoimen väylältä tutkinto-opiskelijaksi
Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu