Taloustiede

Opiskele taloustiedettä avoimessa yliopistossa

Mitä Suomen taloudessa tapahtuu? Mitä kysyntä tarkoittaa kuluttajan näkökulmasta? Kuinka rahoitusmarkkinat toimivat? Miten talous ja politiikka kuuluvat yhteen? Taloustieteen perusopinnoissa opit ymmärtämään talouden toiminnan periaatteita ja tutustut alan olennaisiin teorioihin. Ilmoittaudu mukaan ja aloita opintosi Taloustieteen peruskurssista.

Taloustieteen opinnoissa

  •  voit aloittaa ympäri vuoden
  • opiskelet oman aikataulusi mukaan, halutessasi täysin verkkovälitteisesti
  •  voi opiskella joko itsenäisesti tai lähiopetuksessa Helsingissä ja Jyväskylässä

Taloustiede: Ymmärrystä talouden toiminnasta

Tutustu markkinoiden, kansantalouden ja maailmantalouden toimintaan. Taloustieteessä tarkastellaan yksittäisten ihmisten tai yritysten taloudellisia valintoja. Samalla nähdään, millaisen kokonaisuuden nämä valinnat luovat. Oppiaine onkin tunnettu aiemmin nimellä kansantaloustiede.

Taloustieteen opinnoissa tutustut alan peruskäsitteisiin ja teorioihin sekä Suomen kansantalouden kehitykseen ja julkiseen talouteen. Taloustiede antaa erinomaiset lähtökohdat uuden talouteen liittyvän tiedon omaksumiseen ja jäsentämiseen muuttuvassa maailmassa.

Taloustieteen opintojaksojen opiskelutapoina ovat kirjalliset oppimistehtävät ja tentit. Lisäksi tarjolla on vapaaehtoista lähiopetusta Helsingissä ja Jyväskylässä sekä luentotallenteita.

Avoimen väylältä tutkinto-opiskelijaksi
Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu