Listaus ohjeista (SD:a varten)

Listaus ohjeista (SD:a varten)

Sisältää:

  • Julkiset JA yksityiset
  • Sivut ja tiedostot
  • kansiosta /fi/opiskelu
Verkkotentissä vastaaminen

Verkkotentti on paikasta riippumaton tentti, joka suoritetaan verkon välityksellä määrättynä ajankohtana ja yleensä omalta tietokoneelta. Katso tältä sivulta ohjeita ja vinkkejä verkkotentissä vastaamiseen.

Biologian arviointikriteerit

Opintosuoritukset arvioidaan JYU:n tutkintosäännön mukaisesti opintojakson osaamistavoitteisiin perustuen. Tältä sivulta löydät biologian oppiainekohtaiset arviointikriteerit.

Kauppatieteiden arviointikriteerit

Opintosuoritukset arvioidaan JYU:n tutkintosäännön mukaisesti opintojakson osaamistavoitteisiin perustuen. Tältä sivulta löydät kauppatieteiden oppiainekohtaiset arviointikriteerit.

Varhaiskasvatustieteen arviointikriteerit

Opintosuoritukset arvioidaan JYU:n tutkintosäännön mukaisesti opintojakson osaamistavoitteisiin perustuen. Tältä sivulta löydät varhaiskasvatustieteen oppiainekohtaiset arviointikriteerit.

Kirjoittamisen esseeohje

Opiskelukirjoittamisen yleisin muoto on esseetyylinen kirjoitelma. Esseetyylistä kirjoitusta käytetään yleensä oppimistehtävässä, ja sen avulla osoitat hallitsevasi opintojakson keskeisimmät sisällöt. Tältä sivulta löydät kirjoittamisen oppiaineen ohjeet esseen kirjoittamiseen.

Lähteisiin viittaaminen bio- ja ympäristötieteissä

Tältä sivulta löydät bio- ja ympäristötieteiden oppiainekohtaisen ohjeen lähdeviitteiden tekemiseen. Lähdeviitteet kertovat tieteellisessä tekstissä lukijalle tiivistetysti, mihin lähdekirjallisuuteen kirjoittaja on perehtynyt ja mitä lähdekirjallisuutta hän on tekstissään käyttänyt.

Milla Junnilainen, orientoivat opinnot toisella asteella: Kokemuksia yliopistokursseista lukioaikana

Orientoivat kurssit tutustuttivat yliopisto-opiskeluun ja antoivat lukiossa vahvistuksen alavalintaan. Nyt luokanopettajaksi opiskeleva Milla Junnilainen tutustui kiinnostaviin aloihin Jyväskylän yliopistossa: ”Nämä kurssit olivat mukavaa vaihtelua lukio-opintojen keskelle". Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kautta tarjolla olevat maksuttomat opinnot soveltuvat toisen asteen opintojen rinnalla tehtäviksi.

Arviointikriteerit

Opintosuoritukset arvioidaan JYU:n tutkintosäännön mukaisesti opintojakson osaamistavoitteisiin perustuen. Tältä sivulta löydät linkit oppiainekohtaisiin arviointikriteereihin.

Opintojen aloittaminen

Tervetuloa opiskelemaan Jyväskylän yliopiston avoimeen yliopistoon! Tältä sivulta löydät ohjeen, jonka avulla pääset alkuun opinnoissasi. Jos sinulle jää jotain kysyttävää, ota yhteyttä opintopalveluihimme.

Gerontologia, Iina Räsänen: Opinnot auttoivat etenemään uralla

Sairaala Novassa sädehoidon röntgenhoitajana toimiva Iina Räsänen tekee paljon töitä ikääntyneiden ihmisten parissa ja halusi syventää osaamistaan opintojen avulla. Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston gerontologian opinnot ovat johtaneet uran etenemiseen uusissa työtehtävissä.

Sosiaalityö: Saila Kainulainen eteni avoimen väylältä maisterin tutkintoon

Sen piti olla vain kokeilu, kertoo viitasaarelainen Saila Kainulainen yliopisto-opiskelustaan. Vaikka aluksi jännitti, hän huomasi pian, että opiskelu sujuu ja motivaatio vain kasvaa. ”Innostus vei mennessään ja jossain kohtaa havahduin, ettei kokonainen tutkinto ole enää kaukana. Avoimen väylä sosiaalityön tutkinto-opiskelijaksi oli silloin helppo valinta”.

Tervetuloa aloittamaan jatkuvan oppimisen polku!

Maksuton Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssi on johdanto opiskeluun avoimessa yliopistossa. Tule mukaan oppimaan itsestäsi oppijana avoimen yliopiston huvipuistoon! Pelillinen ja motivoiva kurssi auttaa sinut alkuun opinnoissasi ja tukee onnistumistasi.

Aikuiskasvatustiede, Viitasaari: Osaamista ja aikuisena kasvamista

Opiskelu on myös oman elämän koulua. Aikuiskasvatustieteen perusopintoja opiskellessa Minna Rekonen ja Sirpa Pekkarinen oppivat opiskelijoiksi ja jotain itsestään. Viitasaarelle perustettu opintoryhmä tapasi ennen korona-aikaa yhteistyötila Lennättimessä, myöhemmin verkkovälitteisesti.

Kemia, Vilma Niemi: Välivuosi opiskellen ja tulevaisuutta pohdiskellen

Vilma Niemellä oli lukion jälkeen välivuosi edessä, mutta avoimen väylä mahdollisti hänelle täydellisen polun opintojen jatkamiseen ilman pitkiä taukoja. Vilman mielestä avoimen yliopiston opinnot ovat täydellinen tilaisuus kokeilla uutta ja päättää sitten, onko ajatuksissa oleva unelma-ala oikeasti se oma juttu.

Verkkotenttiohjeet opiskelijalle

Verkkotentti on paikasta riippumaton tentti, joka suoritetaan verkon välityksellä määrättynä ajankohtana ja yleensä omalta tietokoneelta. Tältä sivulta löydät tietoja verkkotentistä ja sen suorittamisesta Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa.

Kauppatieteet, Mia Keijonen: Ammatillisen koulutuksen kautta yliopisto-opintojen pariin

”Mä oon suorittanut tän elämän vähän epätyypillisessä järjestyksessä: ensin lapset, sitten työt ja nyt vasta koulut”, tilitoimistossa työskentelevä Mia Keijonen kertoo. Korkeakouluopinnoista jo pitkään haaveillut Mia aloitti opintonsa avoimessa yliopistossa aikuisella iällä. Valinta on osoittautunut mieluisaksi, mutta tie yliopisto-opintojen pariin ei ollut se suoraviivaisin. Elämänkokemuksesta on hyötyä opinnoissa.