Listaus ohjeista (SD:a varten)

Listaus ohjeista (SD:a varten)

Sisältää:

  • Julkiset JA yksityiset
  • Sivut ja tiedostot
  • kansiosta /fi/opiskelu
Opiskeluessee kirjoittamisen opinnoissa

Miten luonnostelen ja kirjoitan esseen? Miten käytän lähteitä? Mistä lähden liikkeelle? Tältä sivulta löydät ohjeita opiskeluesseen työstämiseen kirjoittamisen opinnoissa ja vastauksia mm. näihin kysymyksiin.

UKK: Avoimen yliopiston MOOC-kurssit

Tältä sivulta löydät useimmin kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen sekä ohjeita Jyväskylän yliopiston Online Courses -oppimisympäristössä olevien kurssien suorittamiseen ja ilmoittautumiseen.

Mitä teen, jos opinnot eivät etene?

Opiskelupolullesi voi tulla hetkiä, jolloin opintosi eivät etene syystä tai toisesta. Älä luovuta — tässä vinkkejä, miten saat opiskeluusi uutta "potkua".

Katja Köykkä: Kirjoittamisen opinnot – on kuin avaisi salaisen ikkunan

Unelma kirjoittamisen opiskelusta tuli todeksi, kun Katja Köykkä sai tiedon pääsystä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kirjoittamisen perusopintoihin. Opinnot ovat tuoneet tietoa ja osaamista, kehittäneet kirjoittamisen taitoa sekä puskeneet ulos mukavuusalueelta. ”Olen nauttinut suunnattomasti kirjoittamisen opintojen hieman erilaisesta twististä”, Köykkä toteaa.

Psykososiaalinen tuki

Kun tarvitset tukea, olemme apunasi. Tehtävänämme on tukea sinua opiskelijana koko opiskeluprosessisi ajan osana perusohjausta ja opetusta. Oppimisen ohjaus painottuu avoimessa yliopistossa, mutta saatat tarvita ohjausta opintososiaalisiin ja hyvinvointiin liittyviin asioihin.

Lähdeluettelo

Kaikki opiskelutekstissä käytetyt lähteet kootaan bibliografisine tietoineen lähdeluetteloon.

Jyväskylän yliopiston avoimen väylän hakukohteet

Voit hakea seuraaviin Jyväskylän yliopiston tutkinto-ohjelmiin avoimen väylän kautta eli avoimessa yliopistossa suorittamiesi opintojen jälkeen. Avoimet yliopisto-opinnot voi sisällyttää myöhemmin osaksi tutkintoasi, mikä nopeuttaa valmistumistasi.

Tieteellinen teksti ja Turnitin

Tieteellisessä kirjoittamisessa kirjoittaja osoittaa perehtyneisyyttään tekstinsä aihepiiriin. Opiskelijalle kirjoittaminen on samanaikaisesti sekä opiskelutapahtuma että näyttö opitusta ja ymmärtämisestä. Kirjoittaminen on kommunikointia kahteen suuntaan: se on vuoropuhelua luetun aineiston kanssa ja tämän vuoropuhelun viestimistä lukijalle.

Opintojen esteettömyys ja saavutettavuus

Esteettömyys ja saavutettavuus on tärkeää avoimessa yliopistossa, ja haluamme toimia niiden toteutumiseksi kaikissa palveluissamme. Tärkeä osa opintojen mahdollistamista kaikille ovat joustavat ja vaihtoehtoiset opintojen suoritustavat.

Opiskelu avoimessa yliopistossa

Opiskele avoimessa yliopistossa yksittäisiä kursseja tai laajoja opintokokonaisuuksia - tai hae tutkintokoulutukseen avointen opintojen kautta!  Tältä sivulta löydät tietoa opiskelusta JYU avoimessa.

Yhteiskuntatieteet ja filosofia, Valtteri Lehtonen: Monipuolisesta tarjonnasta itselle sopiva opiskelukokonaisuus Alkio-Opistossa

Valtteri Lehtonen opiskeli avoimessa yliopisto-opetuksessa Alkio-opiston Yhteiskuntatieteet ja filosofia -kokonaisuutta. Kiinnostavien aiheiden opiskelu alkoi ilman pääsykokeista stressaamista ja samalla sai harjoitella yliopisto-opiskelua vuoden ajan. Itselle sopivia opintoja sai muotoilla viestintä- ja kieliopintoja myöten. Lopulta paikka aukesi Jyväskylän yliopiston tutkinto-opiskelijaksi.

Tentti- ja lähdekirjallisuuden lukeminen

Oppiaineet ja opintojaksot ovat luonteeltaan erilaisia ja siksi myös lukemisen tavat sekä tavoitteet vaihtelevat. Tältä sivulta löydät ohjeita ja vinkkejä opiskelukirjallisuuden lukemiseen ja hankkimiseen.