Välivuosi avoimessa yliopistossa on joustavan opiskelun vuosi

Välivuosi ei ole välivuosi oppimisesta, vaan tilaisuus tutustua opiskeluun ja eri tieteenaloihin. Yliopisto-opiskelu on mahdollista myös ilman tutkinto-opiskelupaikkaa. Avoimessa yliopistossa opiskellaan joustavasti samoja yliopisto-opintoja kuin tiedekunnissakin. Hyödynnä välivuotesi opiskelemalla, vaikka työn tai matkustelun ohella.

Haitko korkeakouluun, muttet saanut opiskelupaikkaa? Vai haluatko viettää välivuoden ja miettiä vielä valintojasi? Avoimessa yliopisto-opetuksessa tutustut korkeakouluopiskeluun menettämättä ensikertalaisuuttasi korkeakouluhaussa. Samalla opit hyvässä ohjauksessa akateemisen opiskelun taitoja, joita opinnoissa tarvitaan. Opiskele välivuotenasi avoimessa yliopisto-opetuksessa!

Vuodella on väliä.

 


Erilaisia tapoja opiskella välivuoden aikana: etäopinnoista opistoihin

Voit opiskella avoimia yliopisto-opintoja joko suoraan avoimessa yliopistossa tai yhteistyöoppilaitoksissamme ympäri Suomen. Opiskelet esimerkiksi 

  • Avoimessa yliopistossa usein itsenäisesti ja omassa aikataulussasi esimerkiksi verkon välityksellä
  • Kansanopistossa usein lukuvuoden kestävällä linjalla mahdollisesti asuen kansanopiston asuntolassa
  • Kesäyliopistossa ja työväenopistoissa ryhmän mukana lähiopetusta ja itsenäistä opiskelua yhdistäen

Opiskelutavat vaihtelevat oppilaitoksittain. Kaikkia opiskelutapoja yhdistää avoin yliopisto-opiskelu ja tutkintojen osien suorittaminen.

Haluaisitko opiskella itsenäisesti vai samassa opiskelijaryhmässä koko lukuvuoden ajan? Vai olisiko paras vaihtoehto yhdistelmä eri opiskelutavoista? Vaihtoehdoista voit löytää juuri sinulle parhaat opiskelutavat.

Mitä hyötyä on avoimesta yliopisto-opiskelusta välivuoden aikana?

  • Voit opiskella sinua kiinnostavaa alaa tai aloja joustavasti oman aikataulusi mukaan: voit suorittaa opintokokonaisuuksia tai yksittäisiä kursseja.
  • Voit sisällyttää suorittamiasi opintoja myöhemmin tutkintoosi ja nopeuttaa näin valmistumistasi.
  • Tutustut yliopisto-opiskeluun, oppiaineisiin ja koulutusaloihin ja saat vahvistusta valinnoillesi.
  • Opiskelu ei vaikuta ensikertalaisuuteen hakiessasi välivuoden jälkeen tutkinto-opiskelijaksi.
  • Avoimissa yliopisto-opinnoissa valmentaudut valintakokeisiin: ala on sinulle jo tuttu seuraavan vuoden valintakokeissa.

Avoimessa yliopistossa voit opiskella siellä, missä olet 
– vaikka ulkomailta käsin

Avoimen yliopiston laaja etä- ja verkko-opintotarjonta mahdollistaa opiskelun vaikka Minnesotasta tai Mauritiukselta käsin – kunhan verkkoyhteydet ovat kunnossa ja saat opiskeluun tarvittavan materiaalin mukaasi.


Avoimen yliopiston yhteistyöverkosto on laaja. Voit siis opiskella Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia avoimia yliopisto-opintoja melkeinpä missä vain. Avoimia yliopisto-opintoja tarjoavia vapaan sivistystyön oppilaitoksia löytyy eri puolilta Suomea.

Tutustu yhteistyöoppilaitoksimme:

Opiskelijat kertovat avoimista yliopisto-opinnoistaan

Lisää opiskelijatarinoita löydät täältä.