22.03.2018

Kun opiskelupaikka ei aukea ensiyrittämällä (kasvatustiede, Tampereen kesäyliopisto, JYU:n opiskelijalähettiläs Elina)

Julkaistu: Maaliskuu 2017

Tämä opiskelijatarina liittyy opintokokonaisuuteen:Kasvatustieteiden perusopinnot

Jyväskylän yliopiston Opiskelijalähettiläät -blogissa suomen kielen opiskelijalähettiläs Elina kirjoittaa kokemuksiaan avoimessa yliopistossa opiskelusta muun muassa näin:

"Avoimessa opiskelu mahdollistaa opiskelun esimerkiksi silloin, jos opiskelupaikka ei aukea ensiyrittämällä, mutta haluaa jo astua yliopistomaailmaan. Niin minä tein, koska halusin käyttää välivuoteni hyödyllisesti. Avoimessa opiskellut opinnot voi liittää osaksi yliopistotutkintoa, ja näin päästyäni virallisesti yliopiston kirjoille, sain hyväksilukea esimerkiksi osan kasvatustieteiden opinnoista ja liittää loputkin opinnot tutkintoni osaksi. Uskonpa, että avoimessa opiskeluni näytti myös hyvältä valintakokeisiin liittyvässä haastattelussa, jossa toin ilmi motivaationi opiskella esimerkiksi kertomalla jo opiskelleeni mm. kasvatustieteitä. Voipa olla, että avoimessa opiskelu auttaa myös valintakokeisiin lukemisessa seuraavalla kerralla."

Opiskelijatarinat ovat opiskelijoiden itsensä kirjoittamia ja kirjoitettu heidän näkökulmastaan ennen julkaisuhetkeä. Tarkistathan ajantasaiset tiedot aina verkkosivuiltamme.