22.03.2018

Opintoja pääaineen tueksi (terveystieto, Rosa-Maria)

Julkaistu: Lokakuu 2017

Tämä opiskelijatarina liittyy kokonaisuuksiin: terveystieto, etä- ja verkko-opinnot

Valmistuin Jyväskylän yliopistosta luokanopettajaksi keväällä 2016. Opintojeni oheen valitsin avoimesta yliopistosta ensin terveystiedon perusopinnot ja ne suoritettuani myös aineopinnot. Koin terveystiedon opintojen täydentävän liikunnan aineopintojani, joita suoritin samoihin aikoihin yliopistolla. Suoritin yliopistossa myös viimeisiä maisteriopintojani, mikä tarkoitti, että lukujärjestys oli hyvin täysi ja opintopisteitä ropisi opiskelijatietojärjestelmään tiuhasti.

Haussa laajempi näkökulma tutkintoon

Terveystiedon sisällöt tukevat liikunnan opintoja, laajentavat kokonaiskuvaa terveyden ja hyvinvoinnin kentästä sekä lisäävät kognitiivisia taitoja.

Liikunnan sivuaineopintoihin hyväksynnän jälkeen minulla oli jo selkeä suunnitelma: opiskelisin ensin terveystiedon perusopinnot ja jatkaisin sitten aineopintojen pariin. Koin hyötyväni tästä yhdistelmästä, sillä terveystiedon sisällöt tukevat liikunnan opintoja. Ne myös laajentavat kokonaiskuvaa terveyden ja hyvinvoinnin kentästä sekä lisäävät kognitiivisia taitoja. Terveystiedon opintoja suoritin parisen vuotta ja niiden sijoittaminen muun opiskelun oheen oli hyvin helppoa, sillä suoritin ne pääosin etäopiskellen. Niihin muutamiin lähiopetuksiinkin ehdin hyvin ja oikeastaan nautin niistä kaikista eniten.

Opiskelut avoimessa vaativat suunnittelua, koska vastuu kursseista ja aikatauluista on itsellä. Opintokokonaisuuksien ja tehtävänantojen selkeys kuitenkin helpotti suorittamista. Yliopisto-opintoni toimivat myös hyvänä pohjana kurssien suorittamiselle, olihan noita esseitä, tenttejä ja opintopäiväkirjoja tullut vastaan jo useita.

Löydä ja kehitä osaamistasi

Opiskellessani avoimessa uskoin vakaasti päätyväni liikunnan ja terveystiedon opettajaksi. Pikkuhiljaa alkoi itää myös ajatus hakeutumisesta muualle hyvinvoinnin edistämisen pariin. Valmistumisen jälkeen olenkin tehnyt kaikenlaista ja päätynyt muun muassa työhyvinvoinnin edistämisen pariin MotiOne:lle.

Halu kehittyä lisää sai minut myös jatkamaan opintoja avoimessa. Seuraavaksi olen aloittamassa henkilöstöjohtamisen perusopintoja. Aina voi oppia jotain uutta, eikä milloinkaan ole liian myöhäistä opiskeluun. Saa nähdä, mitä kaikkia uusia ovia vielä aukeaa tietojen ja taitojen karttuessa!

Opiskelijatarinat ovat opiskelijoiden itsensä kirjoittamia ja kirjoitettu heidän näkökulmastaan ennen julkaisuhetkeä. Tarkistathan ajantasaiset tiedot aina verkkosivuiltamme.