Opiskelijatarina, Minna Leppäkynnäs: Henkilöstötyö ja johtaminen sosiaali- ja terveysalalla

Yleislääketieteen erikoislääkäri Minna Leppäkynnäs on nauttinut opinnoistaan avoimessa yliopistossa. Opintoja on pystynyt räätälöimään oman elämäntilanteen ja kiinnostuksen mukaan. Työpäivän jälkeen opinnot ovat tuntuneet ajoittain raskailta, mutta toisaalta opintoihin on saanut hyvin tukea ja ohjausta avoimen yliopiston henkilökunnalta.

Katso alla olevalta videolta Minnan kokemuksia Henkilöstötyö ja johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -opinnoista.

Kuka olet?
Olen Minna Leppäkynnäs, koulutukseltani yleislääketieteen erikoislääkäri. Toimin esihenkilönä Mehiläisen ulkoistetulla terveysasemalla Jyväskylässä.

Mitä olet opiskellut avoimessa yliopistossa?
Opiskelen Jyväskylän avoimessa yliopistossa henkilöstötyö ja johtaminen sosiaali- ja terveysalalla opintokokonaisuutta.

Miksi päädyit juuri näiden avoimen yliopiston opintojen pariin?
Minulla on useampi johtajuuteen liittyvä koulutus taustalla, mutta halusin vielä opiskella aihetta lisää. Innostuin opinnoista, koska tässä pystyi hyvin räätälöimään oman opintokokonaisuuden ja valitsemaan siihen asioita, jotka kiinnostavat minua erityisesti. Kiinnostuin näistä opinnoista sen takia, että tässä on johtamiseen erittäin laaja kattaus terveydenhuolto- ja sosiaalialalta. Lisäksi tässä voi vapaasti valita, mitä osioita haluaa tehdä. Koko paketti olisi ollut liian laaja minun tarpeisiin, mutta pystyin valikoimaan kokonaisuudesta esimerkiksi terveystaloustieteitä, mistä olen kiinnostunut.


Miten olet hyötynyt opinnoista?
Opinnoissa on ollut todella mielenkiintoista tavata ihmisiä hyvin eri aloilta ja elämäntilanteista, sekä yksityiseltä että julkiselta puolelta, ja sitä kautta saada lisää kokemuksia ja vertaistukea.

Millaista opiskelu oli käytännössä?
Opiskelut on tehty pääosin etänä, esimerkiksi Moodle-alustalla ja etäluentojen avulla. Kun nämä kaikki tekee oman työpäivän jälkeen, niin aika ajoin on tuntunut vähän raskaalta, mutta toisaalta näin aikuisena sopii, että saa opiskella kun itse haluaa. Opintoja oli tosi helppo räätälöidä omaan arkeen sopivaksi.

Avoimessa yliopistossa opiskelu on onnistunut erittäin hyvin. Osassa opinnoista on akateemista kirjoittamista, minkä olen kokenut hieman hankalaksi, sillä omista yliopisto-opinnoista on jo aikaa. Kirjoittamiseen on saanut todella mahtavasti tukea ja lisäopetusta.