Opistolta kohti tulevaisuutta (englannin kieli, Alkio-opisto, Suvi)

Avoin yliopisto-opiskelu Alkio-opistolla on selventänyt Suvin suuntaa ja helpottanut tuleviin korkeakouluopintoihin sopeutumista. Mitä tulevaisuus tuokin tullessaan, välivuosi opinnoissa ei ole mennyt hukkaan. Suvi saa luultavasti myös paljon opintoja hyväksiluettua, mikä nopeuttaa tutkinnon suorittamista ja valmistumista.
Opistolta kohti tulevaisuutta (englannin kieli, Alkio-opisto, Suvi)

Julkaistu toukokuussa 2018

Opiskelijatarina liittyy kokonaisuuksiin: englannin kieliopiskelu yhteistyöoppilaitoksissaAlkio-opisto

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat edelleen jossain määrin melko auki, mutta opiskelu Alkiolla on osittain selventänyt suuntaa ja helpottanut tuleviin korkeakouluopintoihin sopeutumista. Se, ettei sitä ammattia tarvitse valita koko loppuelämäksi on toiminut hyvänä muistutuksen sanana. Jostakinhan se pitää aloittaa, ja uusien kokemuksien kautta voi löytyä uusia, odottamattomiakin polkuja. Etenkin nykypäivänä on huomattavasti yleisempää, ettei samassa ammatissa olla eläkeikään saakka. Työelämän muutosten ja tulevaisuuden myötä vanhoja ammatteja katoaa ja uusia tulee tilalle tarpeen mukaan. Pitää myös kuitenkin muistaa olla maltillinen, ettei vaihda paikkaa heti vaikeuksien tullessa. Harva, jos mikään työpaikka on täydellinen ja aina mielekäs. Kunhan positiiviset puolet pidemmällä tähtäimellä ylittävät negatiiviset, niin voi luultavasti sanoa olevansa oikealla polulla.

Hyödyllisiä taitoja opiskelua ja elämää varten

Tämän lukuvuoden jälkeen suuntaan todennäköisesti yliopistoon opiskelemaan kieliä, mikäli opiskelupaikka aukeaa tälle syksylle. Erikoistumisala on vielä jokseenkin epäselvä. Mahdollisesti opiskelen kieltenopettajaksi tai hakeudun kääntämisen ja tulkkauksen puolelle. Lisäksi hain ammattikorkeakouluun tradenomikoulutukseen kirjasto- ja tietopalvelualalle. Sieltä mahdollisesti suuntautuisin esimerkiksi kirjastoon, kustantamoalalle tai kirjakauppaan. Jos opiskelupaikka jää tänä vuonna saamatta, opiskelen todennäköisesti vielä kasvatustieteen perusopinnot tukemaan aineenopettajan opintoja. Uskon opintojen sujuvan yliopistossa helpommin kuin täysin ummikkona: Alkiolta on saanut paljon käytännöllistä tietoa ja taitoja yliopistoa varten. On toki mahdollista, etten suuntaakaan yliopistoon. En kuitenkaan usko vuoden menneen hukkaan, sillä kaikesta huolimatta olen oppinut paljon hyödyllisiä taitoja opiskelua ja elämää varten. Englannin kieltä sekä ylipäätään kaikkien korkeakoulujen pääsykokeita ajatellen olen oppinut valmistautumaan paremmin sekä koe- että haastattelutilanteisiin: kaikkea ei ehkä itse tullutkaan ajatelleeksi, vaikka ne jälkikäteen vaikuttavatkin melko itsestäänselviltä asioilta.

Hyväksiluettavat opinnot nopeuttavat valmistumista

Englannin perusopinnot sekä virkamiesruotsin jo käytyäni pystyn hyväksilukemaan noin vuoden verran yliopisto-opintoja joko pää- tai sivuainetta varten. Jos suuntaankin ammattikorkeakouluun, saan luultavasti hyväksiluettua suurimman osan kaikista käymistäni kursseista opintopisteiksi, vaikkei kaikki olekaan virallisia avoimen yliopiston kursseja, vaan opiston omia kursseja, kuten espanjan alkeet sekä käännöskurssit. Pisteiden hyväksilukeminen mahdollisesti helpottaa ja nopeuttaa valmistumista, eikä todennäköisesti ole pakko ottaa yhtä paljon valinnaisia kursseja, mikäli ei löydä itselleen mielenkiintoisia vaihtoehtoja.

Opisto antaa hyvät valmiudet korkeakouluopintoihin

Voin erittäin lämpimästi suositella välivuotta Alkiolla, jos koulupaikka jää syksylle saamatta. Tai miksei kenelle tahansa, jota kiinnostaa tulla tänne opiskelemaan. Alkio antaa hyvät valmiudet korkeakouluopintoja varten sekä mahdollisuuden kokeilla yliopisto-opintoja, mikäli on epävarma suunnastaan. Eikä tänne tulemisen ehtona ole korkeakouluun meneminen. Ihmisiä tulee tänne monista taustoista erilaisine tulevaisuudensuunnitelmineen. Yhdistävänä tekijänä kuitenkin toimii oppimisen halu: ylläpidetään elinikäistä oppimista. Alkio-opistolla pidetään hyvää huolta kaikista opiskelijoista ikään katsomatta!

Alkio-opisto Jyväskylän Korpilahdella

Alkio-opiston oven avaa vuosittain yli kaksi sataa eri puolilta Suomea tullutta opiskelijaa. Yhteistyökumppaneinamme on viisi yliopistoa ja kolme ammattikorkeakoulua.

Alkiolla saat laadukasta opetusta ja yksilöllistä ohjausta. Voit valita monipuolisesta opintotarjonnastamme sinua kiinnostavia opintoja, kehittää samalla akateemisia opiskelutaitojasi ja suorittaa osia tulevasta korkeakoulututkinnostasi. Opistoyhteisö tukee sinua opinnoissa onnistumisessa tarjoten monia mahdollisuuksia kasvuun, sivistykseen ja tulevaisuutesi alan löytymiseen. 

Alkiolla vallitsee hyvä yhteishenki ja lämmin, rento ilmapiiri. Saat ainutlaatuisia kokemuksia ja elinikäisiä ystäviä.  Aktiivisen korkeakouluun suuntaavan opiskeluvuoden myötä otat isoja askeleita kohti tavoitteitasi!