Opiskelun tietojärjestelmät

Opintojesi aikana käytät monipuolisesti erilaisia verkko-opiskeluympäristöjä ja opiskelun tietojärjestelmiä. Käytössäsi ovat myös JY:n kirjaston e-aineistot.

Kätevästi tietojärjestelmiin

Pääset eri tietojärjestelmiimme kätevästi käyttämällä JYUbar-valikkoa. Valikko seuraa mukanasi kaikkialla verkkosivujemme yläreunassa. Tietojärjestelmien lisäksi pääset valikosta verkkosivujemme opiskeluohjeisiin sekä opiskelun käyttäjätunnuksista kertovalle sivulle. Alta näet, miltä JYUbar näyttää.

Screen Shot 2018-01-23 at 15.39.05.png

Korppi-opintotietojärjestelmässä

  • ilmoittaudut opintoihin
  • näet opintosuorituksesi ja arvosanasi
  • voit laatia henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman eli HOPS:n
  • ilmoittaudut tentteihin
  • päivität ja ylläpidät ajantasaisia yhteystietojasi
  • voit antaa palautetta suorittamistasi opinnoista

Korpissa on myös avoimen yliopiston opiskelijarekisteri (rekisteriseloste).

Moodle

Moodle on verkko-opiskeluympäristö, jossa voit osallistua verkkokursseille ja tehdä verkkotehtäviä.

Moniviestin ja Connect

Moniviestimessä voit seurata opetusten suoria verkkovideolähetyksiä tai katsoa opetustallenteita. Opetuslähetykset ja -tallenteet on suojattu polkuavaimella, jonka löydät yleensä Moniviestimeen vievän linkin yhteydestä. 

Connect on verkkokokousjärjestelmä, jossa voit osallistua esimerkiksi verkko-opetukseen tai ohjaukseen. Connect-kokoushuoneeseen pääset kirjautumaan nettiselaimella, kun olet saanut kokoushuoneen nettiosoitteen esimerkiksi Kopasta tai opettajalta.

Oppimateriaali-Koppa

Kopasta löytyvät useimpien oppiaineiden ja opintojaksojen opiskeluohjeet, materiaalit ja tehtävien ohjeet. Monilla opintojaksoilla myös palautat tehtäväsi Koppaan. Näet Kopassa niiden opintojaksojen tiedot, joihin olet ilmoittautunut ja joissa Koppa on käytössä. Tehtävien palautuskansio on käytössäsi opinto-oikeutesi voimassaolessa. Voit tarkistaa opinto-oikeutesi voimassaoloajan Korpista kohdasta Opinnot - Opinto -oikeudet.

Screen Shot 2018-01-29 at 10.58.15.png

Etkö näe opintojaksojen ohjeita Kopassa? Etkö pääse palauttamaan tehtävääsi Koppaan? Kirjaudu Koppaan - löydät ohjeet sen etusivulta.

Ohjelmistot

Yliopiston IT-palveluista on mahdollista hankkia opinnoissa tarvittavia ohjelmistoja opiskelijoiden käyttöön. Osa ohjelmistoista on myös avoimen yliopiston opiskelijoiden hankittavissa.