21.12.2017

Erityispedagogiikan kandidaattiohjelma, kasvatustieteen kandidaatin tutkinto (180 op)

Opetussuunnitelma voimassa 1.8.2017-31.7.2020

• Erityispedagogiikan kan­di­daat­tioh­jel­ma, tutkintoon suoritettavat opinnot
  • Huom! Avoimen yliopiston väylähaun kautta tutkinnonsuoritusoikeutta hakevat suorittavat edelleen opetussuunnitelmassa 2015-2017 mainitut viestintä- ja kieliopinnot (XYHK001 Kasvatusalan vuorovaikutusosaaminen 4 op ja ruotsin ja englanninkielen viestintä- ja kieliopintojen kurssit)
  • Seuraavia opintojaksoja ei voi suorittaa avoimessa yliopistossa:
    • KTKO101 Johdatus yliopisto-opiskeluun ja HOPS (3 op)
    • KTKO103 Johdatus kasvatustieteisiin (2 op)
    • KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka (3 op)
    • KTKO105 Johdatus tilastolliseen tutkimukseen (2 op)
    • HYVY001 Akateeminen opiskelukyky - muutakin kuin pisteitä (2 op)

Opetussuunnitelma voimassa 1.8.2014-31.7.2017

• Alla kuvatun opetussuunnitelman mukaan opiskellaan suunnattaessa opettajuuden sijaan erilaisiin suunnittelu-, tutkimus- ja hallintotehtäviin.
  • Erityis(luokan)opettajakelpoisuuden tuottavien kasvatustieteen kandidaatin ja maisterin tutkintojen opetussuunnitelmat löytyvät JY:n kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan www-sivuilta.
  • Kandidaatin tutkinto ei tuota erityisopettajankelpoisuutta.

Viestintä- ja kieliopinnot sekä orientoivat opinnot

(ks. viestintä- ja kieliopintojen korvaavuudet)

20 op

• KTKO101 Johdatus yliopisto-opiskeluun ja henkilökohtainen opiskelusuunnitelma 3 op *)
  • KTKO103 Johdatus kasvatustieteisiin 2 op *)
    • Opiskelijan ei tarvitse suorittaa KTKO103 Johdatus kasvatustieteisiin 2 op -opintojaksoa tiedekunnan puolella haettuaan ja tultuaan valituksi tutkinto-opiskelijaksi, mikäli hänellä on kasvatustieteen perusopinnot jo suoritettuina. Tutkintoa varten suoritetaan tällöin muita vapaasti valittavia opintoja siten, että tutkinnon minimilaajuus 180 op tulee täyteen.
  • KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka 3 op *)
    • Korvaavaksi suoritukseksi käy ITKP101 Tietokone ja tietoverkot työvälineenä (3 op) -opintojakso, jonka voi suorittaa erillisellä opinto-oikeudella JY:n informaatioteknologian tiedekunnassa, ks. lisätiedot.
  • KTKO105 Johdatus tilastolliseen tutkimukseen 2 op *)
  • XYHK001 Kasvatusalan vuorovaikutusosaaminen 4 op
  • Kieliopinnot
    • XRUK002/XRUK902 Svenska för pedagoger 3 op