Usein kysyttyä tutkintotavoitteisesta opiskelusta

Kysymys Vastaus
Mitä tutkintotavoitteinen opiskelu tarkoittaa? Avoimessa yliopistossa voit:

suorittaa joustavasti ja etäopiskellen tulevaan yliopistotutkintoosi sisältyviä opintoja ja nopeuttaa näin valmistumistasi,

opiskella väyläopintoja ja hakea niiden myötä tutkintokoulutukseen,

opiskella opintoja, jotka tuottavat hakukelpoisuuden Jyväskylän yliopiston maisteriohjelmaan, tai joiden suorittamisesta myönnetään hakupisteitä opiskelijavalinnassa.

Avoimessa yliopistossa et voi suorittaa koko kandidaatin tai maisterin tutkintoa vaan tutkinnon suorittaaksesi sinun tulee hakea ja tulla valituksi Jyväskylän yliopiston tutkinto-opiskelijaksi. 
Miten pääsen alkuun? Ohjeet tutkintotavoitteisten opintojen suunnitteluun löydät täältä.
Mitä voin opiskella Jyväskylän yliopistossa? Milloin tutkintokoulutuksiin haetaan? Entä miten opiskelijavalinnat tehdään? Kaikki Jyväskylän yliopistossa tarjolla ovat tutkinto-ohjelmat, niiden kuvaukset ja hakuohjeet löydät koulutustarjontahausta.
Millainen on minun hakupolkuni? Tietoa erilaisista hakuvaihtoehdoista tutkintokoulutuksiin löydät täältä.

Seuraamalla sivulla esitettyjä vaihtoehtoja voit löytää juuri sinulle parhaan hakuväylän Jyväskylän yliopistoon.
Haluan hakea x tutkinto-ohjelmaan avoimen yliopiston väylän kautta. Mitä opintoja minun tulee suorittaa ja mihin mennessä? Avoimen yliopiston väylän hakukohteet kevään 2021 yhteishaussa ja linkit hakuohjeisiin löydät täältä.
Mitkä viestintä- ja kieliopintojen kurssit minun tulee suorittaa avoimen väylän hakua varten? Tälle sivulle on koottu JYU:n avoimen väylähaun hakukelpoisuuteen edellytettävät viestintä- ja kieliopintojen kurssit suosituimpien hakukohteiden osalta. Huomioi, että usean hakukohteen tapauksessa väyläopintoihin ei sisälly lainkaan viestintä- ja kieliopintojen kursseja.
Olen hakemassa tutkinto-ohjelmaan x kevään 2021 yhteishaussa. Mistä saan apua hakemuksen täyttämiseen Opintopolku.fi -palvelussa? Jyväskylän yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot ja yhteydenottolomake, jonka kautta voit lähettää kysymyksesi.
Kuinka paljon hakijoita tutkinto-ohjelmaan x on ollut aikaisempina vuosina? Tilastotietoja Jyväskylän yliopiston opiskelijavalinnasta.

 
Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Voit olla yhteydessä opintoneuvojaan.

Takaisin Tavoitteena tutkinto -sivulle.