Usein kysyttyä tutkintotavoitteisesta opiskelusta

Kysymys Vastaus
Mitä tutkintotavoitteinen opiskelu tarkoittaa? Avoimessa yliopistossa voit:

suorittaa joustavasti ja etäopiskellen tulevaan yliopistotutkintoosi sisältyviä opintoja ja nopeuttaa näin valmistumistasi,

opiskella väyläopintoja ja hakea niiden myötä tutkintokoulutukseen,

opiskella opintoja, jotka tuottavat hakukelpoisuuden Jyväskylän yliopiston maisteriohjelmaan, tai joiden suorittamisesta myönnetään hakupisteitä opiskelijavalinnassa.

Avoimessa yliopistossa et voi suorittaa koko kandidaatin tai maisterin tutkintoa vaan tutkinnon suorittaaksesi sinun tulee hakea ja tulla valituksi Jyväskylän yliopiston tutkinto-opiskelijaksi. 
Miten pääsen alkuun? Ohjeet tutkintotavoitteisten opintojen suunnitteluun löydät täältä.
Mitä voin opiskella Jyväskylän yliopistossa? Milloin tutkintokoulutuksiin haetaan? Entä miten opiskelijavalinnat tehdään? Kaikki Jyväskylän yliopistossa tarjolla ovat tutkinto-ohjelmat, niiden kuvaukset ja hakuohjeet löydät koulutustarjontahausta.
Millainen on minun opintopolkuni? Tietoa erilaisista hakuvaihtoehdoista tutkintokoulutuksiin löydät täältä.

Seuraamalla sivulla esitettyjä vaihtoehtoja voit löytää juuri sinulle parhaan tutkinto-ohjelman ja hakuvaihtoehdon.
Haluan hakea x tutkinto-ohjelmaan avoimen väylän kautta. Mitä opintoja minun tulee suorittaa ja mihin mennessä? Avoimen väylän hakukohteet tulevan kevään avoimen väylän erillishaussa ja linkit hakuohjeisiin löydät täältä.

Kevään hakua koskevat valintaperusteet tullaan julkaisemaan edeltävän syksyn aikana. Jos tähtäät ensi kevään hakuun, tutustu omaa hakuvaihtoehtoehtoasi koskeviin valintaperusteisiin tuolloin huolellisesti.
Mitkä viestintä- ja kieliopintojen kurssit minun tulee suorittaa avoimen väylän hakua varten? Tälle sivulle on koottu JYU:n avoimen väylän haun hakukelpoisuuteen edellytettävät viestintä- ja kieliopintojen kurssit suosituimpien hakukohteiden osalta. Huomioi, että usean hakukohteen tapauksessa väyläopintoihin ei sisälly lainkaan viestintä- ja kieliopintojen kursseja.
Olen hakemassa tutkinto-ohjelmaan x kevään yhteishaussa. Mistä saan apua hakemuksen täyttämiseen Opintopolku.fi -palvelussa? Jyväskylän yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot ja yhteydenottolomake, jonka kautta voit lähettää kysymyksesi.
Kuinka paljon hakijoita tutkinto-ohjelmaan x on ollut aikaisempina vuosina? Tilastotietoja Jyväskylän yliopiston opiskelijavalinnasta.

 
Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Voit olla yhteydessä opintoneuvojiimme tai varata henkilökohtaisen ohjausajan HelpJYU-palvelun Avoimen yliopiston ajanvaraus opinto-ohjaukseen -lomakkeella. 

Takaisin Tavoitteena tutkinto -sivulle.