Todistukset ja opintosuoritusotteet

Valmiista opintokokonaisuudesta voit tilata todistuksen. Yksittäisistä opintojaksoista sinulle voidaan lähettää virallinen opintosuoritusote. Todistus ja ote ovat maksuttomia. Opinnoista on mahdollista saada myös todistus opinto-oikeudesta esimerkiksi aikuiskoulutusrahaston tukihakemusta varten.

Voit tilata tarvitsemasi todistuksen tai otteen HelpJYU:sta Lomakkeet ja todistukset -lomakkeella.

Opintosuoritusote

Opintosuoritusotteellasi näet kaikki suorittamasi ja rekisteröidyt opintojaksot arvosanoineen.

Virallinen opintosuoritusote on suomenkielinen. Englanninkielisen opintosuoritusotteen saat englanninkielisistä opinnoista. Otteella voivat näkyä kaikki suorittamasi opinnot tai halutessasi vain tietyt opinnot.

Seuraa opintosuorituksiasi Korpissa!

Kirjaudu Korppiin, valitse kohta Opinnot - Opintosuoritusote - välilehti Avoin yliopisto.

  • Varmista, että kaikki suorittamasi opintojaksot ja niiden arvosanat näkyvät opintosuoritusotteellasi.
  • Mahdolliset hylätyt suorituksesi eivät näy opintosuoritusotteella, vaan löydät ne Korpista kohdasta Opinnot - Kurssit ja kokonaisuudet - Suoritetut.
  • Jos huomaat opintosuoritusotteessasi puutteita, ota yhteyttä opiskelijapalveluihimme.

Todistus opintokokonaisuudesta

Kun tilaat todistuksen opintokokonaisuudesta, saat todistuksen mukana myös virallisen opintosuoritusotteen.

Voit tilata suorittamastasi opintokokonaisuudesta todistuksen. Jos olet suorittanut useampia opintokokonaisuuksia, tilaa jokaisesta oma todistus.

 

Vieraskielinen todistus tai opintosuoritusote

Opintosuoritusotteet ja todistukset saat suomenkielisinä. Voit käännättää todistuksesi ja otteesi toiselle kielelle esimerkiksi JY:n Monikielisen akateemisen viestinnän keskuksen (Movi) kielipalveluissa tai auktorisoidulla kielenkääntäjällä.

Todistus hukassa?

Voit pyytää HelpJYU:n lomakkeella myös oikeaksi todistetun kopion todistuksesi arkistokopiosta. Perimme kopiosta maksun.  

Oletko JY:n tutkinto-opiskelija?

Jos olet läsnä oleva JY:n tutkinto-opiskelija, avoimen yliopiston opintosi rekisteröidään JY:n opintorekisteriin, jossa valmiit opintokokonaisuudet kootaan. 

Voit tilata erillisen todistuksen opetettavan aineen kelpoisuuden tuottavista opintokokonaisuuksista ja opintokokonaisuuksista, joita et ole sisällyttänyt osaksi tutkintoasi ja joista haluat todistuksen tutkinnon kokoamisen jälkeen.

Tarvitsetko todistuksen opinto-oikeudestasi?

Voit pyytää virallisen todistuksen opinto-oikeudestasi HelpJYU:sta Lomakkeet ja todistukset -lomakkeella.  Todistus kirjoitetaan suomenkielisenä viranomaistarkoitukseen.

Jos tarvitset todistuksen opinto-oikeudestasi Työllisyysrahaston aikuiskoulutustukihakemuksen liitteeksi, katso ohjeet HelpJYU:sta.