Mitä lukion jälkeen? Avoin yliopisto  on mahdollisuus

Välivuosi lukion jälkeen voi olla tie tutkintokoulutukseen, tilaisuus tutustua opiskeluun ja eri tieteenaloihin. Avoimen väylä on mahdollisuus tutkinto-opiskelupaikkaan.

Haitko lukion jälkeen korkeakouluun, muttet saanut opiskelupaikkaa? Vai haluatko viettää välivuoden ja miettiä vielä valintojasi? Ehkä tähtäät avoimen väylältä tutkinto-opiskelijaksi? Avoimessa yliopisto-opetuksessa opiskelet samoja opintoja kuin tutkinto-opinnoissakin. Opit hyvässä ohjauksessa akateemisen opiskelun taitoja, joita opinnoissa tarvitaan. Avoin on avoin kaikille, ilman pääsy- tai pohjakoulutusvaatimuksia.

Vuodella on väliä.

 

Miksi avoin yliopisto?

  • Voit opiskella sinua kiinnostavaa alaa tai aloja joustavasti oman aikataulusi mukaan: suorita opintokokonaisuuksia tai kursseja
  • Aloita vaikka heti: Avoin on avoin kaikille ympäri vuoden
  • Voit sisällyttää suorittamiasi opintoja myöhemmin tutkintoosi ja nopeuttaa näin valmistumistasi
  • Tutustut yliopisto-opiskeluun, oppiaineisiin ja koulutusaloihin ja saat vahvistusta valinnoillesi
  • Opiskelu ei vaikuta ensikertalaisuuteen hakiessasi välivuoden jälkeen tutkinto-opiskelijaksi
  • Avoimissa yliopisto-opinnoissa valmentaudut valintakokeisiin: ala on sinulle jo tuttu seuraavan vuoden valintakokeissa


Avoimen yliopiston yhteistyöverkosto on laaja. Voit siis opiskella Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia avoimia yliopisto-opintoja melkeinpä missä vain. Avoimia yliopisto-opintoja tarjoavia vapaan sivistystyön oppilaitoksia löytyy eri puolilta Suomea.

Tutustu JYU avoimen opintoihin kansanopistoissa, kansalaisopistoissa ja kesäyliopistoissa:

Erilaisia tapoja opiskella: etäopinnoista opiskeluyhteisöön

Voit opiskella avoimia yliopisto-opintoja joko suoraan avoimessa yliopistossa tai yhteistyöoppilaitoksissamme ympäri Suomen. Erilaisia tapoja opiskella avoimessa ovat:

  • Avoimessa yliopistossa usein itsenäisesti ja omassa aikataulussasi esimerkiksi verkon välityksellä, kuitenkin hyvässä ohjauksessa
  • Kansanopistossa usein lukuvuoden kestävällä linjalla mahdollisesti asuen kansanopiston asuntolassa opiskeluyhteisössä
  • Kesäyliopistossa ja työväenopistoissa ryhmän mukana lähiopetusta ja itsenäistä opiskelua yhdistäen

Opiskelutavat vaihtelevat oppilaitoksittain. Kaikkia opiskelutapoja yhdistää avoin yliopisto-opiskelu ja tutkintojen osien suorittaminen. Voi myös yhdistää erilaisia opiskelutapoja. Erilaisista vaihtoehdoista voit löytää juuri sinulle parhaat opiskelutavat.

Kohti tutkintoa, avoimen korkeakoulun kautta Tutustu JYU:n ja JAMK:n avoimiin mahdollisuuksiin

Opiskelijat kertovat avoimista yliopisto-opinnoistaan

Lisää opiskelijatarinoita löydät täältä.