Erityiskasvatuksen ja -opetuksen teemailta Keuruulla 5.11.

• Erityiskasvatuksen ja -opetuksen teemailta Keuruulla 5.11.
  • 2019-11-05T17:00:00+02:00
  • 2019-11-05T20:00:00+02:00
  • Keuruulla pidettävässä erityiskasvatuksen ja -opetuksen teemaillassa keskustellaan mm. erilaisuudesta, oppimisen esteistä ja tukemisesta sekä osallisuudesta ja esitellään JYU avoimen yliopiston opiskelumahdollisuuksia. Keskustelemassa on Jyväskylän yliopiston ja Keuruun sekä lähikuntien asiantuntijoita. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittaudu mukaan!
  • Aika 05.11.2019 klo 17.0020.00 (Europe/Helsinki / UTC200)
  • Paikka Keuruun lukio/yläkoulun ruokala (Jussi Rainiontie 5 A)
  • Yhteyshenkilön nimi
  • Yhteyshenkilön puhelinnumero 040 640 3320
  • Web-osoite Web-osoite
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Tervetuloa keskustelemaan erityiskasvatuksen ja -opetuksen ajankohtaisista teemoista alalla toimivien henkilöiden ja erityispedagogiikan yliopistonopettajien kanssa 5.11. klo 17 Keuruun lukion ruokalan tiloihin. Teemoina ovat muun muassa osallisuus, moninaisuus, lasten ja nuorten tarpeet sekä nykyinen koulu- ja palvelujärjestelmä.

Teemaillassa keskustellaan myös erityispedagogiikan osaamistarpeista ja -opiskelusta. Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa paikallisen opintoryhmän mahdollisuutta erityispedagogiikan perusopintojen suorittamiseen.

Erityiskasvatuksen ja -opetuksen teemaillan ohjelma:

16.30–17.00 Kahvitarjoilu

17.00–17.15  Tervetulotoivotus, kaupunginjohtaja Hannu Mars ja varajohtaja Merja Karjalainen, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

17.15 alkaen Moninaisuus meissä; erityiskasvatuksen ja –opetuksen ajankohtaisia ilmiöitä
Miksi nuoret putoavat kelkasta vai putoavatko?

• Miten koulu- ja palvelujärjestelmä vastaa kaikkien lasten ja nuorten tarpeisiin?
  • Kuka on toinen ja kuka kuuluu joukkoon?

Keskustellaan kasvatuksen ja opetuksen mahdollisuuksista vastata näihin ilmiöihin ja kysymyksiin. Keskustelun johdattelijoina ovat yliopistonopettaja Liisa Kytölä ja erityispedagogiikan opettaja Katja Pihlaja Jyväskylän yliopiston avoimesta yliopistosta. Keskustelijoina mukana myös paikallisia asiantuntijoita jakamassa kokemuksiaan.

19.00–20.00 Moninaisuuden äärellä: miksi opiskella erityispedagogiikkaa avoimessa yliopistossa? Olisiko kiinnostusta alueellisen opiskeluryhmän perustamiseen? Liisa Kytölä ja Katja Pihlaja

Tutustu erityispedagogiikkaan ja paikallisen opintoryhmän mahdollisuuteen

Erityispedagogiikka sopii heille, jotka kohtaavat päivittäin työssään erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä. Esimerkiksi luokanopettajat, koulunkäynninohjaajat, kehitysvammaohjaajat, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö hyötyvät erityispedagogiikan opinnoista. Niiden keskiössä ovat yksilöllisyys, moniammatillisuus ja perhelähtöisyys.

Avoimen yliopiston erityispedagogiikan opintokokonaisuus (laajuus 25 opintopistettä, opintomaksu 250 euroa) on mahdollista suorittaa joustavasti omassa tahdissa. Mikäli alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi (15 osallistujaa), on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä opiskelun tueksi.

Erityispedagogiikka avoimessa yliopistossa