Sosiaalityön teemailta verkossa: Viitasaari ja lähialueet

Tule kaikille avoimeen verkkovälitteiseen teemailtaan kuulemaan ja keskustelemaan sosiaalityöstä. Alan osaamista ja laadukasta sosiaalityötä tarvitaan kaikkialla. Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa mahdollisuutta paikallisesti ohjattuun sosiaalityön opiskeluun Viitasaarella. Teemaillassa kohtaavat paikalliset toimijat ja avoimen yliopiston asiantuntijat.
  • Sosiaalityön teemailta verkossa: Viitasaari ja lähialueet
  • 2020-11-12T17:00:00+02:00
  • 2020-11-12T19:00:00+02:00
  • Tule kaikille avoimeen verkkovälitteiseen teemailtaan kuulemaan ja keskustelemaan sosiaalityöstä. Alan osaamista ja laadukasta sosiaalityötä tarvitaan kaikkialla. Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa mahdollisuutta paikallisesti ohjattuun sosiaalityön opiskeluun Viitasaarella. Teemaillassa kohtaavat paikalliset toimijat ja avoimen yliopiston asiantuntijat.
  • Aika 12.11.2020 klo 17.0019.00 (Europe/Helsinki / UTC200)
  • Paikka Verkkovälitteinen tapahtuma
  • Yhteyshenkilön nimi
  • Web-osoite Web-osoite
  • Lisää tapahtuma kalenteriin iCal

Kutsumme Viitasaaren ja sen lähialueiden väkeä sosiaalityön teemojen äärelle 12.11. klo 17 alkaen. Verkkovälitteisessä tapahtumassa äänessä ovat niin sosiaalialan paikalliset asiantuntijat kuin avoimen yliopiston edustajat.

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan Viitasaaren kaupungin verkkosivun lomakkeella, saat sähköpostiisi osallistumislinkin tapahtumaan. 

Tärkeä teema tilaisuudessa on sosiaalityön osaaminen ja sen lisääminen, mihin avoin yliopisto tarjoaa ratkaisuna kaikille avoimia sosiaalityön yliopisto-opintoja ja mahdollisuutta paikalliseen ohjaukseen opintojen suorittamisessa.

”Sosiaalityön osaamisen lisääminen on tärkeää myös pienemmillä paikkakunnilla sosiaalityön asiakkaiden oikeuksien toteutumiseksi ja sosiaalityön vaikuttavuuden kasvattamiseksi. Asiakastyöhön tulee koko ajan myös uusia teknologisia ratkaisuja”, sanoo tilaisuudessa puhuva yliopistonopettaja Minna Strömberg-Jakka. Hän on ollut laatimassa ”Aikuisten parissa tehtävän sosiaalityön tulevaisuusselvitys” -raporttia. Lue Minna Strömberg-Jakan blogikirjoitus: Sosiaalityö on työtä yhdessä.

Teemaillan ohjelma 12.11.

17.00-17.15 Tervetulotoivotus
Osaamiskeskus Lennättimen tervehdys, Markus Kauppinen
Varajohtaja Merja Karjalainen, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

17.15-18.30 Näkökulmia ja keskustelua sosiaalityöstä
Sosiaaliasiamies Eija Hiekka, Keski-Suomen osaamisalan keskus KOSKE
Sosiaalityöntekijä Kirsi Alonen
Perusturvajohtaja Marja Laurila, Viitasaari ja Pihtipudas
Yliopistonopettaja Minna Strömberg-Jakka

Keskustelun vetäjinä sosiaalityön yliopistonopettaja Helky Häkli Jyväskylän yliopiston avoimesta yliopistosta ja suunnittelija Markus Kauppinen Lennättimestä

18.30-19.00 Sosiaalityön ydintä tavoittamassa – miksi opiskella sosiaalityötä avoimessa yliopistossa? Olisiko kiinnostusta alueellisen opiskeluryhmän perustamiseen? Yliopistonopettaja Helky Häkli

Tutustu opintomahdollisuuteen: Sosiaalityön perusopinnot 25 op

Sosiaalityön opiskelusta kiinnostuneiden on mahdollista jatkaa opintoja sosiaalityön perusopintoihin (25 op). Sosiaalityön perusopinnot toimivat johdatuksena sosiaalityöhön, sosiaalityön käytäntöihin ja yhteiskuntatieteelliseen ajatteluun. Mikäli alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi (15 osallistujaa), on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä opiskelun tueksi. Korona-aikana ohjaus on verkkovälitteistä, ja opinnot on mahdollista suorittaa verkon välityksellä.

Tutustu perusopintoihin avoimen yliopiston verkkosivuilta.

Mikäli olet kiinnostunut suorittamaan sosiaalityön perusopinnot Viitasaarella paikallisesti ohjatussa ryhmässä, ennakkoilmoittaudu tästä linkistä. Mikäli ryhmä toteutuu, opetus alkaa keväällä 2021. Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova, eikä siitä muodostu opinto-oikeutta. Sen avulla avoin yliopisto kartoittaa kiinnostuneiden määrää ja viestii ennakkoilmoittautuneille tarkemmin. 

Osallistuminen teemailtaan otetaan huomioon Sosiaalityön johdantokurssin (5 op) osasuorituksena kevätlukukautena 2021. Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin johdantokurssin suorittamisesta.

Avoimen yliopiston opinnot ovat avoimet kaikille, eikä niihin ole pohjakoulutusvaatimuksia. Paikallisesti ohjattu ryhmä on erinomainen tuki opiskeluun.

Lisätietoja:
Helky Häkli: helky.l.hakli@jyu.fi

Tutustu sosiaalityön opiskeluun Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa:

Ilmoittautumislinkki 12.11. Viitasaaren ja sen lähialueiden sosiaalityön teemailtaan.  

Ennakkoilmoittautuminen Viitasaaren ryhmään sosiaalityön perusopintoihin alkaen 2021.

Sosiaalityo