Avoimen yliopiston uusi opinto-opas – Opiskeluohjeita, opintotarjonta, ilmoittautuminen ja paljon muuta

Kesällä julkaistu avoimen yliopiston sähköinen opinto-opas kokoaa yhteen ne sisällöt, joita opiskelusi aloittamisessa tarvitset. Oppaassa pääset tutustumaan näppärästi JYU avoimen yliopiston oppiaineisiin, tarjolla oleviin kursseihin sekä opiskeluohjeisiin.

Elokuun alusta alkaen avoimen yliopiston opintoihin on ilmoittauduttu sähköisessä opinto-oppaassa. Ilmoittautumisen ja opintotarjonnan lisäksi löydät opinto-oppaasta myös muuta opiskeluasi tukevaa materiaalia.

Tutustu oppiaineisiin, opintokokonaisuuksiin ja opintojaksoihin

”Oppaan avulla opiskelija voi hahmottaa oppiaineesta tarjolla olevat opinnot ja opintokokonaisuudet: Sen, mitkä opintojaksot muodostavat perusopinnot ja mitkä aineopinnot, ja sen, onko opinnoissa pakollisia tai vaihtoehtoisia opintoja. Tämän lisäksi oppaasta löytyy opiskeluohjeita sekä aloittaville että jatkaville opiskelijoille”, tiivistää opintopäällikkö Elina Ratalahti.

Oppaassa tutustut myös vaivattomasti eri oppiaineisiin, joita avoimessa yliopistossa voi opiskella. Jos esimerkiksi mietit, mikä oppiaine sinulle olisi sopivin, löydät opinto-oppaasta kunkin oppiaineen kohdalta esittelytekstin, joka antaa sinulle esimakua kyseisen aineen opiskelusta.

Vastauksia yleisiin opiskelukysymyksiin

Ennen opintojen aloittamista sinun kannattaa tutusta opinto-oppaaseen ja varsinkin itseäsi kiinnostavan oppiaineen eri välilehtiin. Esimerkiksi Näin aloitan opintoni -välilehdeltä löydät useimmissa oppiaineissa yleisten aloitusohjeiden lisäksi myös oppiainekohtaisia ohjeita, kuten esimerkiksi tietoa kurssien suoritusjärjestyksestä.

Katso alla olevasta listauksesta tarkemmin, mistä löydät vinkkejä ja vastauksia kysymyksiisi.

• Miten pääset opinto-oppaaseen? Avoimen yliopiston opinto-oppaan löydät osoitteesta www.avoin.jyu.fi/opinto-opas/fi/avoinyo/

• Miten aloitan opintoni? Klikkaa oppaan etusivulta itseäsi kiinnostavaa oppiainetta ja valitse tämän jälkeen Näin aloitan opintoni -välilehti. Katso tästä esimerkki.

• Mistä löydän tarjolla olevat opintojaksot ja opintokokonaisuudet? Klikkaa oppaan etusivulta itseäsi kiinnostavaa oppiainetta ja näet suoraan kaikki oppiaineen opintojaksot Opintotarjontamme-välilehdellä. Tarkemmat tiedot yksittäisestä opintojaksosta saat näkyviin klikkaamalla opintojakson nimeä.

• Mistä löydän ilmoittautumislinkit? Klikkaa Opintotarjontamme-välilehdellä itseäsi kiinnostavaa opintojaksoa. Valitse tämän jälkeen kohta Ilmoittaudu opintoihin, josta löydät opintojakson tarjolla olevat suoritustavat ja ilmoittautumislinkit. Muistathan, että myös opintokokonaisuuksiin ilmoittaudutaan yksi opintojakso kerrallaan. Täältä näet esimerkin.

• Keneltä voin kysyä apua? Opintopalveluiden ja opettajien yhteystiedot löydät oppiainekohtaisesti Kysy lisää oppiaineen opiskelusta -välilehdeltä. Katso tästä esimerkki.

• Millaista oppiaineen opiskelu on? Klikkaa valitsemaasi oppiainetta ja valitse välilehti X-oppiaine avoimessa yliopistossa. Katso tästä esimerkki.

• Olen aloittanut opintoni aiemman opetussuunnitelman aikana. Miten jatkan opintojani? Mene valitsemasi oppiaineen Tietoja opintojaan jatkaville -välilehdelle. Täältä löydät esimerkin.

• Millaisia eri opiskelutapoja on olemassa? Tällä sivulla voit tutustua avoimen yliopiston erilaisiin suoritustapoihin.

Lue lisää avoimen yliopiston uudistuksista: