Avoimia opintoja vanhustyön osaamisen kehittämiseen korkeakoulujen yhteistyössä

Tarvitsetko osaamisen kehittämistä vanhustyön alalla? Uusi opintotarjotin ja sen syksyllä alkavat opinnot tuovat lukuisia korkeakouluopintojen jaksoja kaikkien ulottuville, aina gerontologisesta hoivasta ja sosiaalityöstä hyvinvointiteknologiaan ja ihmisen vanhenemisen ja toimintakyvyn ymmärtämiseen. Valtaosa opinnoista on suoritettavissa verkko-opintoina.

Kurkista syksyllä avautuvan opintotarjottimen vaihtoehdot ja valitse niistä sinua tai työyhteisöäsi palvelevat avoimet korkeakouluopinnot. Poimi kalenteriisi sinulle kiinnostavimmat, sopivimmat ja tarpeellisimmat. Voit opiskella jonkin tietyn opintojakson tai valita opinto-ohjelmaasi vaikka kaikki opintotarjottimen vaihtoehdot. 

Päivitä asiantuntijuuttasi monipuolisilla opinnoilla

”Vanhustyön opintotarjottimelta voit päivittää omaa asiantuntijuuttasi vanhan ihmisen hoitoon ja hoivaan liittyviin teemoihin, mutta voi laajentaa ymmärrystäsi myös siihen, mitä on normaali vanheneminen”, yliopistonopettaja Päivi Eskola. Hän opettaa gerontologiaa Jyväskylän yliopiston avoimen yliopistossa. 

Uusi opintotarjotin tuo vanhustyön osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia laajasti ja joustavasti kaikkien ulottuville. Se kokoaa yhteen monipuolisia Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston avoimia opintoja, jotka hyödyttävät hoito- ja hoivatyössä toimivia sekä alaa opiskelevia. Opinnot palvelevat niin hoitotyötä tekeviä kuin vanhustyöhön liittyvää suunnittelua ja johtamista. 

”Suomi on kovasti monikulttuurisempi kuin joitakin vuosikymmeniä sitten, mikä näkyy myös vanhusten hoitotyön kentällä, niin sosiaali- kuin terveyspalveluissakin. Ammattilaisten on osattava kohdata ikääntyvät ihmiset kunkin yksilöllinen kulttuuritausta huomioiden. Sama pätee teknologiaan. Tarvitaan ymmärrystä erilaisista teknologisista ratkaisuista, jotka soveltuvat vanhustyöhön”, sanoo Maaria Kokkonen. Hän toimii lehtorina Diakonia-ammattikorkeakoulussa.

Opiskele joustavasti, pääosin verkon välityksellä 

Valtaosa opintotarjottimen opinnoista on suoritettavissa verkon välityksellä. Osa opinnoista edellyttää aikaan sidottua osallistumista. Muutamalla opintojaksolla edellytettävä lähiopetus on tarjolla usealla eri paikkakunnalla. 

Ilmoittautuminen Vanhustyön korkeakouluopintojen tarjottimen opintoihin alkaa elokuussa 2018. Opintojen hinta on 15 euroa / opintopiste.

PS. tarjontaan on tulossa syksyllä myös gerontologian aineopinnot JYU avoimen ja Itä-Suomen yliopiston yhteistyönä – niistä lisää myöhemmin. Gerontologian perusopinnot löytyvät jo tarjonnastamme.

Kuva: Dominik Lange