Elämän perusedellytykset tutuiksi: Bio- ja ympäristötieteitä kaikille

Kiinnostavatko ympäristöaiheet ja elämän edellytykset? Miten ympäristömme toimii? Mikä on biomi? Millaisia ilmiöitä ympärillämme on? Bio- ja ympäristötieteiden opinnot saa hyvin alkuun Elämän perusedellytykset maapallolla -kurssilta. Sille pääset mukaan ilmoittautumalla nyt!

Ympäristön toiminnan ymmärtämistä tarvitaan nykyään alalla kuin alalla. Siitä on hyötyä ja iloa myös luonnossa kulkiessa ja omaa arkea pohtiessa. Avoimessa yliopistossa tutkittuun tietoon pohjautuva bio- ja ympäristötieteiden perusopintokokonaisuus on kaikille avoin, ilman hakua tai pohjakoulutusvaatimuksia. 

Opinnot starttaavat erinomaisesti Elämän perusedellytykset maapallolla -kurssilla. Tämä etäyhteyksin opiskeltava kurssi tarjoaa johdannon ympäristön ilmiöihin, jotka toimivat kaikkialla ympäristössämme. Opit muun muassa energiavirroista ja niiden kierrosta, tutustut ilmakehän toimintaan ja fotosynteesiin sekä tärkeimpiin biomeihin - eli ekosysteemeiden muodostamiin laajoihin kokonaisuuksiin. 

Mitä kaikkea avoimessa voi opiskella bio- ja ympäristötieteissä?

Ehkäpä innostut myös alan muista kursseista? Avoimessa yliopistossa voit opiskella bio- ja ympäristötieteiden perusopinnot ja useita aineopintojen jaksoja.

Jos haaveilet alan tutkinnosta, muista avoimen yliopiston väylät biologian tutkinto-ohjelmaan sekä Luonnonvarat ja ympäristö -tutkinto-ohjelmaan Jyväskylän yliopistoon! Opintoihin JYU avoimessa ilmoittaudutaan kurssikohtaisesti.

Huomasithan maksuttomat Planetaarinen hyvinvointi ja Luonto uhan alla -opinnot!

Maksuttomat ja kaikille avoimet Planetaarinen hyvinvointi -verkkokurssit voit opiskella sinulle sopivassa rytmissä lähes koska tahansa. Opintojen kaikki neljä kurssia ovat nyt opiskeltavissa suomeksi (kolme niistä myös englanniksi). Tutustu, ilmoittaudu ja opiskele! Uutta avoimen yliopiston tarjonnassa ovat maksuttomat Luonto uhan alla -verkkokurssit suomeksi ja englanniksi. Niistä ensimmäinen on jo opiskeltavissa, toinen avataan kevään aikana.  

Kiinnostaako kemia?

JYU avoimessa yliopistossa voit opiskella kemian perusopinnot. Lisäksi tarjonnassa on kaksi maksutonta Keittiön kemiaa -kurssia!