Ota erityispedagogiikan perusteet haltuun avoimessa yliopistossa

JYU avoimen yliopiston Erityispedagogiikan perusteet -opintojakso tarjoaa sinulle osaamista ja ymmärrystä alan teoriaperustasta, keskeisistä käsitteistä ja tutkimuksesta. Ilmoittautuminen alkuvuoden verkkokurssille on auki 17.1.2021 asti.

Oletko kiinnostunut osallisuuden ja oppimisen tukemisesta? Haluatko päivittää osaamistasi ja hyödyntää esimerkiksi erityispedagogista tutkimustietoa työssäsi? Erityispedagogiikan perusteet -opintojakso (5 op) johdattaa sinut alan teoriaperustaan, lähitieteisiin ja erityisopetuksen historiaan. Opintojaksolla tutustut tarkemmin muun muassa erilaisiin erityispedagogiikan tutkimussuuntauksiin ja inklusiiviseen opetukseen.

Opintojakson voit suorittaa verkkokurssina, josta saat opiskeluusi sekä ryhmän että opettajan tukea:

”Verkkokurssilla opiskelijan on usein helpompi saada ohjausta, ja oppiminen yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa on yleensä innostavampaa kuin yksin puurtaminen”, kertoo opintojakson opettaja Tiina Kokko.

Alkuvuoden verkkokurssi järjestetään 18.1.–22.3.2021. Jos kiinnostuit, ilmoittaudu mukaan 17.1. mennessä! Seuraavan kerran opintojakson verkkokurssi on tarjolla touko-kesäkuussa. Jos sen sijaan nautit enemmän itsenäisestä opiskelusta, voit suorittaa opintojakson myös joustavasti verkkotenttinä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumisen opintojakson eri suoritustapoihin löydät opinto-oppaastamme.

Opiskele yksittäinen opintojakso tai tähtää isompaan kokonaisuuteen

Opintojakso on osa erityispedagogiikan perusopintokokonaisuutta (25 op), jonka yksittäiset opintojaksot tarjoavat sinulle mahdollisuuden tutustua alan teemoihin erilaisista näkökulmista esimerkiksi Vammaisuus, moninaisuus ja ammatillinen kasvu sekä Yksilöllisyys oppimisessa ja osallistumisessa -opintojaksoilla.

Erityispedagogiikan perusopinnoissa opintojaksojen suoritusjärjestys on vapaa. Suosittelemme kuitenkin aloittamaan opinnot joko jaksosta Erityispedagogiikan perusteet tai Erityiskasvatuksen toimintaympäristöt ja yhteisöverkostot, jotka johdattavat sinut hyvin alan ilmiöiden pariin.

Muistathan, että voit opiskella avoimessa myös tutkintotavoitteisesti. Jos haaveenasi on esimerkiksi opiskelupaikka erityispedagogiikan kandidaatti- ja maisteriohjelmassa, antaa Erityispedagogiikan perusteet -opintojakso hyvän startin väyläopinnoillesi.