Hae opiskelemaan kauppatieteitä avoimen väylältä – aloita opinnot syksyllä 2019

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun hyväksytään jatkossa 50 opiskelijaa kauppatieteisiin aiempien opintojen, kuten avoimen väylän opintojen, perusteella. Hakukelpoisuutta varten opintoja tulee olla suoritettuna 45 opintopistettä. Haku tutkintokoulutukseen tapahtuu kevään 2020 yhteishaussa.

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu (JSBE) on uudistanut avoimen väylää yrityksen taloustieteiden sekä taloustieteen kandidaatti- ja maisteriohjelmiin yhdessä JYU avoimen yliopiston kanssa. Uudistustyö on osa Toinen reitti yliopistoon -hanketta, jossa kehitetään avoimen väylästä toimivampaa opiskelijavalintatapaa.

Ensi kevään yhteishaussa on haettavissa JSBE:hen yhteensä 50 paikkaa avoimen väylän kautta:

  • 45 opiskelupaikkaa yrityksen taloustieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelmaan
  • 5 opiskelupaikkaa taloustieteen kandidaatti- ja maisteriohjelmaan.


Avoimen väylä on yksi Jyväskylän yliopiston opiskelijavalintatavoista todistusvalinnan ja valintakokeiden rinnalla. Kauppatieteiden väylällä hakija suorittaa ensin JYU avoimessa 45 opintopistettä väyläopintoja, joihin kuuluu pääaineen opintojen ohella viestintä- ja kieliopintoja. Sen jälkeen hän voi hakea kevään 2020 yhteishaussa paikkaa Jyväskylän yliopistoon kauppatieteiden tutkintokoulutukseen.

Valtaosaan opinnoista on jatkuva ilmoittautuminen, ja mukaan mahtuvat kaikki kiinnostuneet!

Tutustu kauppatieteiden opintoihin ja ilmoittaudu mukaan syksyn aloitusinfoihin.