Haetko JYU:n tutkinto-opiskelijaksi keväällä 2023? Tutustu hakuvaihtoehtosi valintaperusteisiin jo nyt!

Moniin JYU:n tutkinto-ohjelmiin haetaan korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa (hakuaika 15.3. klo 8.00 − 30.3.2023 klo 15.00 Opintopolku.fi -palvelussa). Keväällä 2023 valtaosaan avoimen väylän hakukohteista haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaun aikana järjestettävässä avoimen väylän erillishaussa.

Jos haet tutkinto-opiskelijaksi keväällä 2023, tutustu ajatuksella hakuvaihtoehtosi valintaperusteisiin.

• Korkeakoulujen kevään hakuja koskevat valintaperusteet julkaistaan vuosittain loka-marraskuussa Opintopolku.fi -palvelussa.
  • Muutokset ovat mahdollisia, joten omaa hakuvaihtoehtoa koskevat tiedot kannattaa tarkistaa jo hyvissä ajoin ennen maaliskuussa 2023 järjestettävää hakua.

Muistilista kevään 2023 hakuun tähtäävälle

• Tarkista valintaperusteista ainakin seuraavat asiat, ja huomio ne tutkintotavoitteisten opintojesi suunnittelussa:
    • Hakukelpoisuusvaatimukset: mikä koulutus ja/tai opintoja hakijalta vaaditaan?
    • Valintamenettely: kuinka monta aloituspaikkaa on ja millä perusteella ne täytetään?
    • Hakuliitteiden toimittamisen määräaika: milloin hakijan tulee toimittaa todistus/opintosuoritusote edellytettävistä opinnoista Opintopolku.fi -palveluun? Varaa riittävästi aikaa myös opintosuoritustesi arviointiin sekä hakuliitteiden tilaamiseen ja toimittamiseen. Tilaa opintokokonaisuuksista opintokokonaisuustodistus ja yksittäisistä opintojaksosuorituksista opintosuoritusote opintopalveluistamme hakua varten.

Avoimen väylän erillishaku keväällä 2023

Keväällä 2023 valtaosaan avoimen väylän hakukohteista haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaun aikana järjestettävässä avoimen väylän erillishaussa. Haku alkaa 15.3.2023 klo 8.00 ja päättyy 30.3.2023 klo 15.00 Opintopolku.fi -palvelussa.

• Haussa ovat mukana hakukohteet, joihin voi hakea avoimen yliopiston opintojen perusteella. Poikkeuksena kasvatusalan yhteisvalinnan hakukohteet ja terveystieteiden maisteriohjelmien avoimen väylät, jotka ovat mukana korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa.

• Voit hakea kuuteen eri hakukohteeseen, jotka on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Valitset ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen hakukohteen, mihin haluat päästä eniten. Sinulle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa hakukohteesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää.

• Valintaperusteet vaihtelevat yliopistoittain ja hakukohteittain. Yliopistoilla on myös erilaisia liitepyyntöihin liittyviä toimitustapoja ja aikatauluja. Jos haet eri yliopistojen hakukohteisiin, sinulla voi olla erilaisia liitepyyntöjen määräaikoja. Lue ja tutustu hakukohteiden valintaperusteisiin Opintopolku.fi -palvelussa.

Yliopistot julkaisevat avoimen väylän hakukohteiden tuloksia eri aikoihin, kuitenkin viimeistään perjantaina 7.7.2023. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 14.7.2023 klo 15.00. Muistathan, että voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta eli jos esimerkiksi saat opiskelupaikan sekä toisessa yhteishaussa että yliopistojen avoimen väylän haussa, voit ottaa vain jommankumman paikan vastaan.

Heräsikö kysyttävää? Tarvitsetko ohjausta?

Voit varata ajan henkilökohtaiseen verkko-ohjaukseen. Täyttääksesi ajanvarauslomakkeen kirjaudu sisään HelpJYU:hun joko yliopiston käyttäjätunnuksella tai HelpJYU:n tunnuksella. Ohje tunnusten luomiseen löytyy myös kirjautumissivulta.