HelpJYU on sinua varten: tietoa, palvelua ja ohjeita avoimen opiskeluun liittyen

Klikkaa help.jyu.fi: löydät sieltä ohjeita ja vinkkejä sekä yhteyden avoimeen yliopistoon.

help.jyu.fi on osoite, jonne kannattaa kääntyä, kun kysymyksesi koskee opiskelua JYU avoimessa yliopistossa tai opintojen suunnittelua. Tavoitteemme on, että saat palvelun ja vastaukset kysymyksiisi helposti yhdeltä luukulta.

Näin HelpJYU toimii:  

Etusivulta löydät ohjeet, palvelut ja neuvonta -osion sekä mahdollisuuden häiriöistä ilmoittamiseen. Halutessasi voit vaihtaa kielen oikeasta yläreunasta. Mikäli sinulla on Jyväskylän yliopiston tunnukset, suosittelemme sisäänkirjautumista. Se sujuvoittaa ja nopeuttaa palvelua esimerkiksi yhteydenottopyynnöissä. Jos käytät palvelua ilman kirjautumista, saat lomakkeen täyttämisen jälkeen sähköpostiviestin, jossa on ohjeet salasanan laatimiseen. Sähköpostiosoitteellasi ja salasanalla voit seurata palvelupyyntösi käsittelyä HelpJYU:ssa.

  • Jos kaipaat ohjeita, klikkaa Ohjeet – jos haluat palvelua, klikkaa Palvelut ja neuvonta.  
  • Opiskelijalle suunnatut ohjeet ja palvelut löytyvät Opiskelijalle-kohdan alta.  
  • HelpJYU:n hakutoiminto on hämmästyttävän näppärä. Kokeile ihmeessä. Aloita kirjoittamaan oikean ylänurkan hakukenttään asiasana, joka kuvaa etsimääsi asiaa. HelpJYU kokoaa sinulle ohjeet, joista voi olla sinulle apua. Hakukenttä on ulottuvillasi koko HelpJYU:ssa asioinnin ajan. 

Verkkosivuilta ohjaamme jatkossa näissä yleisesti opiskelua koskevissa kysymyksissä HelpJYU:n puolelle.  

Palvelut ja neuvonta -kohdasta saat vastauksia ja tietoa opiskelusta 

Kun sinulla on kysyttävää tai haluat yhteyden meihin, tarvitset palvelua. Silloin Palvelut ja neuvonta -osio on sinua varten. Näin saat palvelua HelpJYU:n kautta: 

  • Valitse Palvelut ja neuvonta -kohdan alta aihe, johon asiasi liittyy ja kysy sitä eteesi avautuvalla lomakkeella. Tässä vaiheessa omat tietosi täyttyvät lomakkeelle automaattisesti, jos olet kirjautunut tunnuksillasi palveluun.  
  • Voit seurata asiasi hoitamisen etenemistä HelpJYU:ssa Palvelupyynnöt-kohdassa. Siellä voit myös muokata lähettämääsi tiedustelua. Saat asian käsittelyn vaiheista myös tiedon sähköpostitse.  
  • Tietyissä aiheissa palvelulomakkeelle on aika ajoin nostettu lyhyesti linkkejä ohjeisiin, joista meiltä usein kysytään. Monesti vastaus löytyy niistä heti.

HelpJYU auttaa meitä palvelemaan sinua paremmin 

HelpJYU:n kautta asioimisen etu on, että kysymyksiisi ovat vastaamassa ne henkilöt, jotka tuntevat kyseisen asian parhaiten. Palvelemassa on tuttu opintopalveluiden tiimimme kokonaisuudessaan, jolloin pystymme palvelemaan sinua aiempaa paremmin. Enää yhteydenotot eivät ole yksittäisten opintosihteerien varassa tai sähköpostissa.  

Aina voit myös soittaa meille. Tuttu opintopalveluiden numero 040 576 7760 vastaa myös jatkossa opintopalveluiden aukioloaikoina.