Suoritustapojen ilmoittautumisaikoihin muutoksia kevätlukukaudella

Onko aikomuksenasi suorittaa kevätlukukauden opintoja oppimistehtävänä tai työssäoppimisena? Jatkossa näiden suoritustapojen ilmoittautumisaika voi olla entisen 45 vuorokauden lisäksi myös neljä kuukautta.

JYU avoimen yliopiston opintoihin ilmoittautuminen tehdään kurssikohtaisesti opintojakson suoritustapaan. Ilmoittautumisen yhteydessä valitset tarjolla olevista vaihtoehdoista tavan, jolla haluat kurssin suorittaa. Riippumatta valitsemastasi suoritustavasta opintojaksot alkavat ja päättyvät aina tiettyinä ajankohtina, jotka kannattaa kirjata omaan kalenteriin. Erityisen tärkeää on huolehtia, että ilmoittaudut kurssille sen ilmoittautumisaikana.

Syyslukukaudella kaikkien suoritustapojen ilmoittautumisaika on ollut 45 vuorokautta opintojaksosta ja oppiaineesta riippumatta. Kevätlukukautta 2021 koskien JYU avoimen yliopiston opetuksen järjestämissuunnitelmaan on kuitenkin tehty muutos oppimistehtävien ja työssäoppimisen ilmoittautumisaikaan. Jatkossa näiden suoritustapojen ilmoittautumisaika voi olla 45 vuorokauden lisäksi neljä kuukautta. Muiden suoritustapojen ilmoittautumisajat säilyvät edelleen 45 vuorokauden mittaisina.

Oppimistehtävälle ja työssäoppimiselle muodostuu kevätlukukaudelle kaksi toteutusperiodia seuraavasti:

ilmoittautumisaika.png

Kevään opintoja suunnitellessa kannattaa huomioida ilmoittautumis- ja suoritusoikeusajan suhde (ks. taulukko yllä). Jos olet esimerkiksi ilmoittautumassa opintojaksolle huhtikuun lopussa, suunnittele opintosi niin, että ennätät saada ne varmasti valmiiksi toukokuun loppuun mennessä.

Lue lisää uusista toimintatavoistamme: