Johdatus liikunta- ja terveystieteisiin: opi liikunnasta, terveydestä ja hyvinvoinnista elämänkulun aikana

Johdatus liikunta- ja terveystieteisiin -opintojakso tarjoaa erinomaisen johdatuksen liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin teemoihin. Jaksolla opit tarkastelemaan aihetta useasta näkökulmasta ja ymmärrät alan tutkimusta asiantuntevan opettajan johdolla. Jaksolle ei ole ennakkotietovaatimuksia, kiinnostus aiheeseen riittää.

Terveys, toimintakyky ja hyvinvointi ovat läheisessä yhteydessä liikuntaan ja urheiluun ja ne vaikuttavat niin yksilön kuin yhteiskunnallisella tasolla. Tältä opintojaksolta saat eväitä näiden teemojen ymmärtämiseen ihmisen elämän kaikissa vaiheissa. Opit myös aiheen tutkimuksesta ja löydät uusia näkökulmia. Jakso tarjoaa erinomaisen kurkistuksen liikunta- ja terveystieteisiin niin ammattilaiselle kuin kaikille muillekin aiheesta kiinnostuneelle. 

Opi liikunnan ja terveyden ilmiöitä asiantuntevan opettajan johdolla 

Opintojakson opettaja Henna Haapalalla on laaja näkemys ja ymmärrys liikunta- ja terveystieteisiin liittyvistä perusperiaatteista, trendeistä ja haasteista niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Hän on toiminut liikunnan ja terveyden alalla niin tutkimuksen, opetuksen kuin edistämistyön parissa. 

”Asiantuntijatehtävissä ja liikunnan ja terveyden edistämisessä monialainen näkemys on tarpeen. Liikuntaan ja terveyteen liittyvät ilmiöt ovat monisyisiä, ja hyvät perusteet luovat pohjan oman kiinnostuksen mukaiselle asiantuntijuuden syventämiselle”, Haapala kuvaa kurssin antia. 

Johdatus liikunta- ja terveystieteisiin -opintojakso kuuluu Liikunnan ja terveyden perusopinnot -opintokokonaisuuteen. Voit siis hyödyntää opintosuorituksen, jos haluat jatkaa liikunta- ja terveystieteiden opintoja.

Jakso toimii erinomaisena johdatuksena opintokokonaisuuteenmutta sen voi toki suorittaa myös yksittäisenä kurssina.

Voit tutustua liikunta- ja terveystieteiden opiskeluun avoimessa yliopistossa oppiaineen omilla sivuilla