Johdatus tilastotieteeseen: tutustu tutkijan parhaaseen kaveriin, opi kansalaistaitoja

Johdatus tilastotieteeseen tarjoaa perustavat tiedot empiirisen tutkimuksen harjoittajan parhaasta kaverista. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat kehittää tilastojen lukutaitoa. Se palvelee tutkitusta tiedosta, data-analytiikasta ja tekoälystä kiinnostuneita. Tutkimustyöstä haaveilevat eivät voi tätä kurssia ohittaa.

Tilastojen tulkinta ja suuren tietomäärän käsittely ovat osa nykyistä työelämää ja arkea. Mutta miten tilastoja tulkitaan oikein? Ja kuinka tietomassasta tuotetaan totuudenmukaisia esityksiä?

Syksyllä avoimen yliopiston tarjontaan tulee hyödyllinen, innostava, tarpeellinen ja monelle välttämätönkin tilastotieteen kurssi Johdatus tilastotieteeseen. Se on suoritettavissa täysin verkon välityksellä Ilmoittautuminen tälle kurssille alkaa syyskuun alussa.

Johdatus tilastotieteeseen on tarjolla kaikille aiheesta kiinnostuneille. Se kuuluu myös avoimen yliopiston lukioille tarjoamiin opintoihin

Silmiä avaava kurssi, hyvä opiskelukokemus

”Verkkokurssimme ykköstavoitteeksi voi sanoa alaa koskevien ennakkoluulojen murskaamisen. Tilastotiede ei ole tylsiä tilastoluetteloita. Tutkimusta tukevan osaamisen lisäksi kurssi kehittää kansalaisten tilastojen ja tilastografiikan lukutaitoa”, kertoo opintojakson opettaja Harri Högmander. 

Högmander kertoo, että palaute tästä kurssista on ollut erinomaista: Opiskelijat ovat kiittäneet silmiä avaavaa ja kiinnostusta herättävää opiskelukokemusta. Lisäksi positiivista palautetta on annettu kurssin tavallisesta poikkeavasta rakenteesta.

Johdatus tilastotieteeseen kurssin lisäksi avoimessa yliopistossa voit opiskella Tilastomenetelmien peruskurssin ja SPSS-kurssin. Tilastotieteiden ja -menetelmien opintojaksot tarjoavat erinomaista tietoa mm. psykologian valintakokeeseen valmistautuville henkilöille.