Yhdistä opinnot sujuvasti arkeesi – Joustavuutta suoritustavoissa ja aikatauluissa

Avoimessa yliopistossa voit tehdä opintoja oman elämäntilanteesi mukaan. Voit valita itsellesi sopivia suoritustapoja, aloittaa opintoja ympäri vuoden sekä suorittaa joko yksittäisiä opintojaksoja tai tähdätä isompaan kokonaisuuteen. Meillä opiskelet joustavasti omien tavoitteidesi mukaan.

Alkava lukuvuosi tuo uutta avoimen toimintaan. Tarjolla on muun muassa entistä enemmän ohjausta ja tukea opiskelijoille, kun opintoja tehdään samanaikaisesti aloittavissa ryhmissä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö omaan aikatauluun sopiva ja itsenäinen opiskelu olisi enää mahdollista.

”Opiskelijoidemme elämäntilanteet ovat hyvin moninaisia, ja usein opiskelu on vain yksi arjen osa-alueista. Opiskelun rinnalla saattaa olla työ, lapset, perhe ja harrastukset. Haluamme tarjota mahdollisuuden opiskelun ja muun arjen yhteensovittamiseen, minkä vuoksi on tärkeää, että koulutuksessa on riittävästi joustavuutta. Tämä ei tarkoita koulutuksen tavoitteista tai laatutasosta tinkimistä”, kuvaa avoimen yliopiston kehittämispäällikkö ja varajohtaja Merja Karjalainen.

Sama kurssi on mahdollista suorittaa eri tavoin

Karjalaisen mukaan joustavuutta tuovat esimerkiksi erilaiset suoritustavat, joista opiskelija voi suurella osalla kursseista valita itselleen sopivimman. Suoritustapoja on tarjolla lähi- ja verkko-opetuksesta tentteihin sekä itsenäiseen työskentelyyn.

”Jos opintoihin kuuluu lähiopetusta, järjestetään se iltaisin ja viikonloppuisin. Opetukseen voi siis osallistua myös työn ohella”, Karjalainen lisää.

Opintoja voi useimmissa oppiaineissa aloittaa ympäri vuoden itselle sopivana hetkenä. Kaikkia suoritustapoja ei kuitenkaan ole tarjolla koko lukuvuoden ajan, minkä vuoksi omia opintoja kannattaa suunnitella hyvissä ajoin. Opinto-oppaastamme näet kunkin oppiaineen kohdalta opintojaksokohtaiset suoritustavat ja aikataulut. Ilmoittautuminen hoituu myös opinto-oppaan linkkien kautta.

Tukea opintoihin opiskelutavasta riippumatta

Avoimessa yliopistossa opiskelua määrittävät omat tavoitteet ja kiinnostuksen kohteet: voit suorittaa joko yksittäisiä opintojaksoja tai tähdätä isompaan opintokokonaisuuteen. Asiantuntevaa ohjausta ja tukea on tarjolla opintojen laajuudesta, suoritustavasta tai aloitusajankohdasta riippumatta.

Tukea opintoihisi saat myös opintojaksokohtaisista aikatauluista, jotka rytmittävät opiskeluasi. Karjalaisen mukaan kursseilla on aikataulutettu esimerkiksi tehtävien palautuksia, jotta opiskelijan on helpompi suunnitella opintojensa etenemistä.

”Aikataulut ovat kuitenkin sen verran väljiä, että kirjalliset tehtävät ja muut opintosuoritukset on mahdollista saada valmiiksi esimerkiksi työn ohella”, Karjalainen sanoo.