JYUnity-artikkeli: Sopiva ohjaus auttaa, kun opiskelu haastaa

Tiedät ehkä hetken, kun suunniteltu tehtävä ei etene. Mistä se johtuu? Mistä voisi olla apua? Avoimessa yliopistossa kehitämme käytäntöjä opiskelijoiden ohjaamiseksi ja tukemiseksi. Lue Jyväskylän yliopiston JYUnity-julkaisusta opettajamme Tuisku Takalan, tutkija Laura Ketosen ja opiskelijamme Sonja Julkusen näkemyksiä ja kokemuksia.

”Yliopisto-opintojen ei ole tarkoitus olla helppoja. Ne edellyttävät akateemisia opiskelutaitoja, jotka ovat opittavissa. Ja kun ne kerran oppii, niitä hyödynnetään läpi opintojen. Haastavalta tuntuminen ja turhautuminenkin ovat ihan ok, mutta ne eivät ole oikea kohta luovuttaa”, Tuisku Takala muistuttaa.

Takalan mukaan apua löytyy vuorovaikutuksen ja sopivan ohjauksen keinoin. Niitä me aktiivisesti avoimessa yliopistossa kehitämme, samoin kuin opiskelijaa ja hänen oppimistaan tukevia palautekäytäntöjä.

Tammikuun lopun koulutuksen kehittämisen teemaviikolla saat Jyväskylän yliopiston viestinnästä tietoa erityisesti oppimisesta, opetuksesta ja vuorovaikutuksesta. Yllä kuvatun JYUnity-artikkelin ohella tarjolla on sisältöjä mm. siitä, millaista on kriittinen lukutaito ja millaisia ovat opettajankoulutuksen tulevaisuuden visiot. Seuraahan yliopiston kanavia, niin pysyt koulutuksen kehittämisen kartalla!