Kauppatieteiden avoimen väylän infot alkoivat – tutkintotavoitteiselle opiskelulle on kysyntää

JYU avoin järjesti Jyväskylässä torstaina 8.8. ensimmäisen aloitusinfon kauppatieteiden uudistetusta väylästä. Paikalle saapui noin 50 kiinnostunutta kuulemaan, miten avoimen väylältä voi päästä tutkinto-opiskelijaksi Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun. Seuraavat infot järjestetään 13.8. Helsingissä ja 3.9. verkossa.

Tänä syksynä kaikki kauppatieteistä kiinnostuneet voivat aloittaa väyläopinnot Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa ja hakea suorittamiensa opintojen perusteella kevään 2020 yhteishaussa Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun JSBE:hen. Opiskelupaikkoja on jaossa 50 avoimen väylältä hakeville. Yrityksen taloustieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelmassa on varattuna 45 aloituspaikkaa, taloustieteessä (ent. kansantaloustiede) kiintiö on 5 paikkaa.

Kauppatieteiden avoimen väylän uudistus on osa Toinen reitti yliopistoon -hanketta, jossa kehitetään avoimen väylää opiskelijavalintatapana yliopistoon.

Ensimmäiseen infotilaisuuteen Jyväskylän yliopistolla saapui ihmisiä ympäri Suomen. Jussi Vuorijärvi ja Santeri Saarinen tulivat paikalle Tampereelta. Molemmat kävivät keväällä kauppatieteiden valintakokeissa, mutta viettävät toistaiseksi välivuotta.

– Avoimen väylä vaikuttaa hyvältä reitiltä katsoa ja kokeilla, miten opiskelu tuntuu menevän, Saarinen totesi infon jälkeen.

Sekä Vuorijärvi että Saarinen ovat kiinnostuneita yrityksen taloustieteistä JSBE:ssä. Opinnoissa voi suuntautua markkinointiin, johtamiseen, laskentatoimeen tai viestinnän johtamiseen. Vuorijärveä kiinnostaisi erityisesti markkinointi ja ihmisten kanssa työskentely esimerkiksi asiakasrajapinnassa. Saarisella ei ole vielä yksittäistä suosikkia.

– Kauppatieteestä alana olen kuitenkin aika varma. Opintosuunta selvinnee sitten opintojen myötä, Saarinen pohtii.

– Kauppatieteissä on niin laaja valikoima, että sieltä löytää varmasti oman juttunsa, Vuorijärvi sanoo.

Seuraava info on tiistaina 13.8. Helsingissä (Kyläsaarenkuja 2) Diakonia-ammattikorkeakoulun kampuksen tiloissa. Lisäksi tiistaina 3.9. järjestetään verkkoinfo. Tilaisuuksissa käydään läpi muun muassa väylän hakukelpoisuusvaatimuksia, opiskelua avoimessa ja sen yhteistyöoppilaitoksissa, opintojen aikataulutusta sekä länsäolijoiden mahdollisia kysymyksiä.