Kuinka elät 100-vuotiaaksi? Nuorille suunniteltu katsaus gerontologiaan

Kuinka ihminen vanhenee? Mitä kaikkea ikä tuo tullessaan? Ja kuinka voi elää 100-vuotiaaksi? Ihmisen vanhenemista tutkivan gerontologiaan tutustuttava uutuuskurssi sopii ihmisen terveydestä ja toiminnasta kiinnostuneille lukiolaisille.

Vanheneminen on aina ajankohtaista. Jotkut meistä saavat nauttia siitä yli sata vuotta! Tämän vuoden Vanhustenviikon teema onkin ”On onni vanheta”. Gerontologia on oppiaine, joka tutkii tätä onnea ja tarjoaa jatkuvasti uutta tietoa siitä kuinka me ihmiset vanhenemme.

Toisen asteen opiskelijoille suunniteltu Kuinka elät 100-vuotiaaksi? -kurssi (2 op) on katsaus ihmisen vanhenemiseen ja sen tutkimiseen. Se on hyvä tapa tutustua gerontologian teemoihin, kuten toimintakykyyn, terveyteen sekä vanhenemisen yksilöllisyyteen. Kurssin opiskelu ei edellytä aiempaa tietoa näistä aiheista.

Tietoa vanhenemisesta nuorille 

Tämä opintojakso kuuluu toisen asteen opiskelijoille suunnattuun opintotarjontaan, jossa yliopistokursseja voi suorittaa esimerkiksi osana lukio-opintoja. Vanheneminen on kiinnostavaa myös nuoremman ihmisen näkökulmasta.

Kurssin hinta on 30 euroa. Toisen asteen opiskelijan tulee sopia kurssin suorittamisesta oman oppilaitoksensa kanssa.

Jos innostut avoimesta yliopisto-opiskelusta, voit jatkaa opintojasi esimerkiksi gerontologian perusopinnoissa tai muissa liikunta- ja terveystieteiden alan opinnoissa.