Liikuntapsykologia: Ymmärrä tunnetaitoja, motivaatiota ja ryhmäilmiöitä liikunnassa

Liikuntapsykologian opinnot auttavat toimimaan liikuntaan liittyvissä tehtävissä niin työssä kuin vapaa-ajalla. Liikkuva ihminen on kokonaisuus. Esimerkiksi tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat käytössä kentillä ja kaukaloissa – ja niiden laidoilla. Niitä opitaan ja hyödynnetään liikkujan ja urheilijan polulla, ja niistä iloitaan osana liikkumisen iloa.

Mikä saa ihmisen liikkumaan, mikä motivoi kehittymään tai nousemaan sohvalta? Kuinka ryhmät toimivat liikunnan ja urheilun alueella? Mihin tunnetaitoja tarvitaan liikkuessa?

Liikuntapsykologian opinnoissa tarkastellaan liikuntaa ja urheilua mielen näkökulmasta. Opinnot hyödyttävät eri aloilla, esimerkiksi kilpaurheilun, liikuntaharrastusten, hoivan ja liikkumiseen liittyvän suunnittelun alueilla.

Vuorovaikutus- ja tunnetaitoja lähiopetuksessa

Suurinta osaa liikuntapsykologian perusopintojen kursseista voi suorittaa verkon välityksellä, oman aikataulusi mukaan ja siellä missä itse haluat opiskella. Osa opinnoista tarjotaan lähiopetuksena Helsingissä ja Jyväskylässä. Kevään lähiopetuksessa Jyväskylän ryhmissä on vielä tilaa. Opetus pidetään ilta- ja viikonloppuaikaan perjantai- ja lauantaipäivisin.