Maksuttomia opintoja kesällä 2020: Tutustu, ilmoittaudu ja opiskele!

Kesän 2020 kaikille avoin maksuttomien opintojen tarjonta kattaa parikymmentä kurssia eri aloilta. Mukaan pääset, kun ilmoittaudut 31.7.2020 mennessä. Opinnot voi aloittaa vaikka heti. Tervetuloa mukaan, nyt on hyvä aika opiskella.

”Tämä on erilainen kesä. Monen arkeen vapautui ylimääräistä aikaa, mikä mahdollistaa opiskelun. Nyt on hyvä hetki päivittää osaamista. Moni myös pohtii oman uran suuntaa, missä avoimen yliopiston opinnot voivat tarjota ajatuksia ja vastauksia tarpeisiin”, sanoo Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen.

Maksuttomien kurssien avauksella avoin yliopisto haluaa tarjota kaikille opiskelusta kiinnostuneille mahdollisuuden osaamisen kehittämiseen.

”Haluamme tällä avauksella tarjota opiskelun mahdollisuuden myös niille, jotka eivät koronakriisin takia ole saaneet kesätyö- tai harjoittelupaikkaa”, Jukka Lerkkanen toteaa.

Maksuttomia opintoja useilta eri aloilta

Täysin etäopintoina opiskeltavien maksuttomien kurssien valikoimasta löytyy niin kauppatieteiden, kasvatustieteiden, informaatioteknologian, bio- ja ympäristötieteiden, suomen kielen ja kirjallisuuden, sosiaalityön, monitieteisten perheopintojen ja gerontologian kursseja.

Ilmoittautuminen maksuttomille kursseille tapahtuu 31.7.2020 mennessä, pois lukien kemian kurssi, jonka ilmoittautuminen päättyy 14.6.2020.