Mikä valikoima liikunta- ja terveysalan opintoja: Opi uutta avoimessa yliopistossa!

Kiinnostaako liikuntapsykologia? Kenties soveltava liikunta tai kuntoutusala? Tai se kuinka lapsia ja nuoria ohjataan liikunnalliseen elämäntapaan? Terveystieto ja terveyden edistäminen kuuluvat myös JYU avoimen yliopiston vahvuksiin! Tutustu liikunnan ja terveyden alan laajaan opintotarjontaan. Voit opiskella laajoja kokonaisuuksia tai yksittäisiä kursseja, joustavasti sinulle sopivassa tahdissa.

Jyväskylän yliopistossa on Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta. Sen tarjoamia opintoja on runsaasti myös avoimen yliopiston tarjonnassa. Valikoimasta löytyy opintoja, joita voi hyödyntää laajasti eri aloilla ja tehtävissä. Tutustu liikunnan ja terveyden opintotarjontaan!

Liikunnan ja terveyden opinnoissa uusia opintoja ja kestosuosikkeja

Aivan äskettäin JYU avoimen yliopiston tarjontaan on tullut useita uusia opintoja liikunnan ja terveyden aloilta. Tutustu uutuuksiin ja poimi niistä kiinnostavimmat: 

  • Soveltavan liikunnan opinnot: Kiinnostavatko liikunnan esteettömyyden, saavutettavuuden ja yhdenvertaisuuden teemat? Haluatko ymmärtää toimintakyvyn rajoitteiden, vammojen ja sairauksien vaikutuksia fyysiseen toimintakykyyn ja sen arviointiin? Soveltavan liikunnan opinnot on kehitetty tuomaan osaamista käytäntöön.
  • Kuntoutuksen opinnot: Miten monialainen palvelujärjestelmä parhaiten tukee kuntoutusta tarvitsevaa ihmistä? Kuinka kuntoutujaa ohjataan kannustavasti ja tehokkaasti? Mikä motivoi muutokseen? Perehdy tutkittuun tietoon ja käytännön toimintaan uusissa monitieteisissä ProKuntoutus-opinnoissa.
  • Terveyden edistämisen ja terveyskasvatuksen perusteet -opinnot: Kuinka terveyskäyttäytymistä kannattaa edistää? Miten muutokset elämäntavoissa voivat toteutua? Miten terveyteen liittyvistä teemoista viestitään ja kuinka viestintä vaikuttaa? Opiskele terveyden edistämistä, niin tiedät!
  • Henkilöstötyö ja johtaminen sosiaali- ja terveysalalla -opintokokonaisuus: Kiinnostaako ihmisten johtaminen ja asioiden organisointi sosiaali- ja terveysalan arjessa? Kuinka työyhteisö toimii? Kuinka siellä voidaan hyvin? Millaiset asiat vaikuttavat työhön ja toimintaan sosiaali- ja terveysalalla nyt ja tulevaisuudessa? Näissä opinnoissa voit keskittyä niihin teemoihin, joita tarvitset ja jotka sinua eniten kiinnostavat. 

Eikä sovi unohtaa jo pidemään tarjonnassamme suosikkeja liikunnan ja terveyden aloilta: 

Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittaudutaan kurssikohtaisesti opinto-oppaan linkistä. Kyseiseltä sivulta näet myös koska kurssin opiskelu on mahdollista. Monia kursseja voit aloittaa eri aikoina lukuvuotta - ja pääsääntöisesti voit aloittaa opiskelusi ympäri vuoden silloin kun sinulle sopii. Valtaosa opinnoista on opiskeltavissa verkon välityksellä - tästäkin saat tiedon kurssin kuvauksesta. Opintojen hinta on 15 e / opintopiste. 

Opinto-oppaasta löydät opintojen suorittamiseen liittyviä tietoja "Näin aloitan opintoni"-välilehdeltä - perehdy niihin etenkin, jos tavoittelet opintokokonaisuuden suorittamista.  

Mitä sinä haluat opiskella? Tervetuloa opiskelemaan!