Kemian peruskäsitteet tutuiksi: Molekyylien maailma -kurssi Jyväskylässä

Tutustu alkuaineisiin ja jaksolliseen järjestelmään! Ota kemian peruskäsitteet haltuun, ymmärrä reaktioyhtälöitä! Kemian yliopisto-opinnot alkavat Molekyylien maailma -kurssista. Nyt on aika ilmoittautua Jyväskylässä järjestettävään opetukseen.

Molekyylien maailma -kurssi on kemian yliopisto-opintojen pohja. Sillä opit asioita, joiden ymmärtäminen on tärkeää seuraavilla kemian kursseilla. Tervetuloa mukaan kemian opintoihin avoimeen yliopistoon. Syyskuussa alkava kurssi on tämän kurssin ainoa toteutus tänä lukuvuonna. 

Molekyylien maailma -kurssi sopii myös heille, jotka haluavat tutustua kemian alaan tai kerrata aiemmin opittua. Kurssi kertaa lukion kemian pitkää oppimäärää. Kurssille ei ole esitietovaatimuksia.

Kurssilla tutustut kemian peruskäsitteisiin tieteellisestä näkökulmasta. Opit perusasiat jaksollisen jäjrjestelmän käytöstä, alkuaineista ja saat tietoa myös atomien kvanttimekaanisesta mallista sekä molekyylien rakenteesta. Kurssilla perehdytään myös yhdisteisiin, kemiallisiin sidoksiin, reaktioyhtälöihin ja kaasujen käyttäytymiseen. 

Molekyylien maailma -kurssi opiskellaan lähiopetuksessa, joka pidetään lauantaisin Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksessa (Mattilanniemi 2). Perjantaisin (ilta-aikaan) on laskuharjoitusten vuoro. Saat myös verkkovälitteisesti tukea laskuharjoituksissa. Lisäksi käytössäsi ovat luentotallenteet. 

Kurssin laajuus on 5 opintopistettä ja sen hinta on 75 euroa.