Näin haet tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylältä keväällä 2023

Keväällä 2023 valtaosaan JYU:n avoimen väylän hakukohteista haetaan yliopistojen avoimen väylän erillishaussa. Hakuaika on sama kuin kevään toisessa yhteishaussa, mutta hakeminen tapahtuu Yliopistojen avoimen väylän haku, kevät 2023 -lomakkeella Opintopolku.fi -palvelussa.

Avoimen väylän erillishaku keväällä 2023

Haku alkaa 15.3.2023 klo 8.00 ja päättyy 30.3.2023 klo 15.00 Opintopolku.fi -palvelussa.

  • Haussa ovat mukana hakukohteet, joihin voi hakea avoimen yliopiston opintojen perusteella. Poikkeuksena kasvatusalan yhteisvalinnan hakukohteet ja terveystieteiden maisteriohjelmien avoimen väylät, jotka ovat mukana korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa.
  • Voit hakea kuuteen eri hakukohteeseen, jotka on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Valitset ensimmäiseksi hakutoiveeksi sen hakukohteen, mihin haluat päästä eniten. Sinulle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa hakukohteesta, jonka priorisoit hakulomakkeella korkeimmalle ja johon valintamenestyksesi riittää.

  • Valintaperusteet vaihtelevat yliopistoittain ja hakukohteittain. Yliopistoilla on myös erilaisia liitepyyntöihin liittyviä toimitustapoja ja aikatauluja. Jos haet eri yliopistojen hakukohteisiin, sinulla voi olla erilaisia liitepyyntöjen määräaikoja. Lue ja tutustu hakukohteiden valintaperusteisiin Opintopolku.fi -palvelussa.

Yliopistot julkaisevat avoimen väylän hakukohteiden tuloksia eri aikoihin, kuitenkin viimeistään perjantaina 7.7.2023. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 14.7.2023 klo 15.00. Muistathan, että voit ottaa vastaan vain yhden paikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta eli jos esimerkiksi saat opiskelupaikan sekä toisessa yhteishaussa että yliopistojen avoimen väylän haussa, voit ottaa vain jommankumman paikan vastaan.

Muistilista hakijalle

1. Tutustu hakuvaihtoehtosi valintaperusteisiin, jotka löydät JYU:n koulutustarjontahausta ja Opintopolku.fi -palvelusta. Tarkista valintaperusteista ainakin seuraavat asiat:

  • Hakukelpoisuusvaatimukset: mitä väyläopintoja hakijalta vaaditaan?
  • Valintamenettely: kuinka monta aloituspaikkaa on ja millä perusteella ne täytetään?
  • Hakuliitteiden toimittamisen määräaika: milloin hakijan tulee toimittaa todistus/opintosuoritusote edellytettävistä opinnoista Opintopolku.fi -palveluun? Varaa riittävästi aikaa myös opintosuoritustesi arviointiin sekä hakuliitteiden tilaamiseen ja toimittamiseen. Tilaa opintokokonaisuuksista opintokokonaisuustodistus ja yksittäisistä opintojaksosuorituksista opintosuoritusote opintopalveluistamme hakuliitteeksi.

2. Tutustu huolellisesti hakuohjeisiin kevään 2023 avoimen väylän erillishaussa hakevalle

3. Täytä hakemus huolellisesti Opintopolku.fi –palvelussa ja lähetä se hakuajan puitteissa

4. Toimita hakuliite kaikista väyläopinnoistasi hakulomakkeella esitettyyn määräaikaan mennessä. Liitteet toimitetaan sähköisesti lataamalla tiedostot hakulomakkeelle Opintopolku.fi -palvelussa (ks. tarkemmat ohjeet lomakkeella).

Kysyttävää hakemisesta?

JYU:n tutkinto-opiskelijaksi hakemiseen liittyvissä asioissa (mm. hakemuksen täyttäminen, liitteiden toimittaminen ja opiskelijavalintapäätöksiin liittyvät kysymykset) voit ottaa yhteyttä JYU:n Hakijapalveluihin.

Menestystä hakuun!Lähettiläät+18.11.2022-11.jpg