Nuoret ja koulu: Uudelta verkkokurssilta käytännön ideoita nuorten parissa työskentelyyn

Millainen paikka ja tila koulu on nuorille? Mitä koulutus heille merkitsee? Entä millaista on hyvinvointi ja viihtyvyys koulussa - ja millaisia ne voisivat olla? Nuoret ja koulu -verkkokurssi avaa ymmärrystä nuorten arjesta ja tarjoaa mm. kasvatus- ja opetusalalla kaivattua tietoa koulun merkityksestä ja koulusta kasvun ympäristönä. Kurssi avaa myös koulun ja nuorisotyön yhteistyön toimintaa ja mahdollisuuksia.

”Uuden verkkokurssin keskeisiä kysymyksiä ovat: Millainen koulu tukee nuoren kasvua hyvinvoivaksi, osaavaksi ja osalliseksi yhteiskunnan jäseneksi nyt ja tulevaisuudessa?” Miten? Oppimisen pohjana on opiskelija itse tavoitteineen ja kokemuksineen”, sanoo kurssin opettaja ja kehittäjä Maija Riitaoja. Hänellä on yliopistossa opettamisen lisäksi kokemusta myös koulumaailmassa ja nuorisotyön parissa työskentelystä.

Osallistava kurssi etsii ratkaisuja nuorten arkeen

Nuoret ja koulu -kurssi tarjotaan nyt avoimessa yliopistossa uudenlaisena osallistavana ja keskustelevana verkkokurssina. Tutkittuun tietoon pohjautuvan materiaalin, tiedonhaun ja opettajien ohjauksen rinnalla kurssilaiset työstävät nuorten arjen haasteita käsittelevä projekti. Ehkäpä projektityö antaa vastauksia sinun työpaikkasi kysymyksiin? Kurssin osallistujat pääsevät myös vaikuttamaan opiskelun tapoihin ja aikatauluihin.

”Tällä verkkokurssilla opiskelet yhteisöllisesti. Se on erinomainen vaihtoehto yksin opiskelulle. Vuoropuhelu lähdemateriaalin ja muiden opiskelijoiden kanssa mahdollistaa oman ajattelun rikastumisen ja tarjoaa käytännön ideoita työhön nuorten parissa. Projektioppiminen, ongelmaperustainen oppiminen ja yhteisöllisyys yksilölliset tarpeesi huomioiden ovat tämän kurssin kivijalkoja. Verkkokurssilla voit opiskella monin eri tavoin: itsenäisesti, työpareina ja pienryhmissä”, kertoo Riitaoja.

Lue lisää: