Opettajien S2-osaaminen tukee oppilaiden oppimista – JYU avoimen tarjonta laajenee

JYU avoimen yliopiston Suomi toisena kielenä (S2) opetuksessa -opintoihin on saatu uusi opintopaketti. Tämä moduuli on suunnattu nimenomaisesti niille koulutus- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka eivät ole ennestään suorittaneet suomen kielen tai S2-alan opintoja.

Viime aikoina käyty yhteiskunnallinen keskustelu laskevista oppimistuloksista on kietoutunut paljolti S2-oppijoiden ympärille. Monikielistyvässä varhaiskasvatuksessa ja koulumaailmassa kaivataan yhä enemmän S2-pedagogiikan erityisosaamista.

JYU avoimen yliopiston Suomi toisena kielenä (S2) opetuksessa -opinnoissa perehdytään monikielisten oppijoiden opetukseen. Sopivia opintopaketteja löytyy niin aikuiskouluttajille, aineen-, luokan- ja erityisopettajille, varhaiskasvatuksen opettajille, opinto-ohjaajille kuin koulutushallinnossa työskenteleville.

Nyt S2-opintotarjontaan on lisätty uusi paketti nimenomaisesti sellaiselle opetus- ja ohjaushenkilöstölle, joka ei ole aiemmin opiskellut suomen kieltä tai S2-alan opintoja, erityisesti varhaiskasvatuksen ja valmistavan opetuksen opettajille sekä erityis- ja luokanopettajille.

Ukrainan tilanteen vuoksi Suomessa on perustettu runsaasti uusia valmistavan opetuksen ryhmiä, joiden opetuksesta vastaavilla opettajilla ei välttämättä ole aiempaa kokemusta suomen kielen opettamisesta.

–Nämä opinnot vastaavat ajankohtaiseen tarpeeseen lisätä opetus- ja ohjaushenkilöstön S2-osaamista. Ukrainan tilanteen vuoksi Suomessa on perustettu runsaasti uusia valmistavan opetuksen ryhmiä, joiden opetuksesta vastaavilla opettajilla ei välttämättä ole aiempaa kokemusta suomen kielen opettamisesta, kertoo yliopistonopettaja Marja Seilonen.

Tämä uusi C-moduuli tulee aiempien kahden moduulin, A ja B, rinnalle, jotka tarjoavat soveltuvia kurssipaketteja esimerkiksi äidinkielen opettajille, opinto-ohjaajille tai ammatillisen koulutuksen opettajille.

–Moduuli C on tiivis paketti, josta saa hyvät perusvalmiudet alkuvaiheen kielenopetuksen tueksi, sanoo yliopistonopettaja Nina Reiman.

Nähdään Educassa!

JYU avoimessa saat osaamista, jota tarvitset koulutus-, kasvatus- ja ohjausalan työssä. Tervetuloa Educa-messuille 27.–28.1. Helsingissä, jossa voit jutella kanssamme opintoasioista ja pohtia suunnitelmiasi. Olemme Educassa osastolla 6c20.

Lue lisää