Opiskelijat ääneen! Seuraa somessa ajatuksia opiskelusta avoimessa

Tämän lukuvuoden aikana eri kanavillamme näkyvät yhä enemmän opiskelijoidemme kokemukset ja ajatukset opiskelusta avoimessa. Neljä opiskelijaamme, Johanna, Marja, Juho ja Heidi, viestivät niistä muun muassa somepäivityksissä ja opiskelijablogeissa. Ota @JYUavoin-somet seurantaan!

Avoimessa yliopistossa toimii opiskelijaraati, joka on toimintamme kehittämisen tärkeä tuki. Opiskelijaraatilaiset auttavat meitä kehittämään toimintaamme nimenomaan opiskelijoiden kokemus huomioon ottaen. Nyt opiskelijaraatilaisistamme neljä upeaa tyyppiä kertovat opiskelukokemuksistaan ja -ajatuksistaan myös muille avoimista yliopisto-opinnoista kiinnostuneille.

Tutustu Marjaan, Johannaan, Juhoon ja Heidiin!

Marja - opiskelijan ääni avoimessa

Marja on kouvolalainen opiskelijamme, joka viettää perhevapaata työstään Puolustusvoimilla. Hänen avoimet opintonsa mm. henkilöstöjohtamisessa tukevat hänen työtään ja uraansa. Opintoja on kertynyt Marjalle jo aiemmin eri aloilta avoimessa. Uusien asioiden oppiminen ja itsensä kehittäminen on Marjalle tärkeää ja mielenkiintoista. 

Johanna - opiskelijan ääni

Johanna asuu Espoossa ja häntä puhuttelevat liikunnan ja terveyden teemat. Hänen haaveenaan on tutkinto terveystieteissä, joten opintosuunnitelmassa ovat avoimen väylän opinnot. Avoimessa yliopistossa opintojen suorittaminen ja myös tutkintotavoitteinen opiskelu on ollut hyvä aloittaa täysipäiväisen työn ohella. 

Juho - opiskelijan ääni

Juho on itse asiassa jo tutkinto-opiskelijana Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hänen väyläopintonsa taloustieteissä johtivat onnistumiseen myös opiskelijavalinnassa ja innostumiseen omasta alavalinnasta. Avoimen yliopisto-opiskelunsa aikana Juho kerrytti niin opintopisteitä kuin opiskelutaitoja tavoitteellisesti. 

Heidi - opiskelijan ääni

Heidi on opiskellut JYU avoimessa jo useamman vuoden ajan ammatillista osaamistaan täydentääkseen, työn ohella. Opintojen paletissa on muun muassa sosiaalityön ja kasvatusalan opintoja. Heidi aloitti ensin varovaisesti, mutta hyvät kokemukset sekä kasvaneet varmuus ja innostus ovat tuoneet mieleen myös tutkintohaaveita.

Tervetuloa avoimen yliopiston kanaville kuulemaan lisää Marjan, Johannan, Juhon ja Heidin opiskeluajatuksia!

Marjan kuva: Jenni Höök
Johannan kuva: Mikko Stig
Juhon kuva: Petteri Kivimäki
Heidin kuva: Timo Heikkala