Maksuton kurssi kaikille: Orientaatio jatkuvaan oppimiseen

JYU avoimen uutuuskurssi tarjoaa pohjan onnistuneille opinnoille. Orientaatio jatkuvaan oppimiseen opastaa akateemisen opiskelun maailmaan ja tutustuttaa itseen opiskelijana innostavalla tavalla pelillisyyden elementtejä hyödyntäen.

Uusi Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssi (1 op) on nyt avoin kaikille. Se on kurssi, joka kannattaa valita suoritettavaksi aivan ensimmäisenä avoimessa yliopistossa. Vaikka olisit jo opiskellut pidempään, hyödyt tästä kurssista.

Orientaatio jatkuvaan oppimiseen on pelillinen tutkimusmatka itseen opiskelijana. Se on kurssi kaikille opinnoista kiinnostuneille, ja kuka tahansa voi sille myös tulla mukaan maksutta. Se kokoaa tietoa ja tehtäviä, jotka auttavat onnistumaan opinnoissa sekä suunnittelemaan juuri itselle ja omaan elämäntilanteeseen sopivat opinnot.

”Kurssilla opit olennaisia opiskelutaitoja tieteellisten tekstien lukemisesta kirjoittamiseen, pohdit omia tavoitteitasi ja niiden saavuttamista, hyvinvointia, motivaatiota, voimavaroja ja haasteita. Kurssi opastaa myös ohjauksen ja neuvojen hakemiseen silloin kun niille on tarve”, JYU avoimen pedagoginen johtaja Anna Kaikkonen kertoo. Hän on ollut kurssin suunnittelussa ja toteutuksessa mukana alusta alkaen.

Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssilla

  • pohdit opiskelusi pää- ja välitavoitteita sekä omaa motivaatiotasi
  • tarkastelet omia opiskelutaitojasi sekä elämässään olevia voimavaroja ja haasteita, jotka edistävät tai saattavat estää opiskelua
  • tutustut opiskelun keskeisiin tietojärjestelmiin
  • laadit ohjaustarvearvion

Jatkuva oppiminen tarvitsee hyvän pohjan

Orientaatio jatkuvaan oppimiseen on iloinen ja kannustava oppimatka. Se tapahtuu huvipuistossa. Peilitalossa löydät vahvuuksiasi, haasteitakin. Elämän vuoristoradalta poimit sopivimmat kohdat opinnoille. Välillä meistä jokaisen on kokeiltava myös törmäilyautoja, halusi sitä tai ei.

Jatkuva oppiminen on nykyään osa elämää, niin työelämää kuin vapaa-aikaa. Uudet kiinnostavat ja tarpeelliset asiat odottavat oppijoitaan. Ja kun on oppia, on myös ymmärrystä, tietoja ja taitoja, joita hyödyntää elämän eri tilanteissa.

”Jotta oppiminen olisi mahdollisimman sujuvaa, tarvitaan hyvä pohja oppimiselle. Akateeminen opiskelu edellyttää tiettyjä opiskelutaitoja, jotta opiskelusta voisi todella nauttia ja saada parhaan hyödyn irti. Se myös haastaa, jokaisen meistä omalla tavallaan. Siksi hyvä jatkuvan oppimisen pohja on myös itsen ja oman elämäntilanteen tuntemusta”, Kaikkonen sanoo.

Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssin suunnittelussa on ollut mukana eri alojen asiantuntijoita, avoimen yliopiston opettajia ja opiskelijoita, digiosaajia ja videoiden ammattilaisia.

Tule mukaan, opit itsestäsi oppijana sekä tärkeitä taitoja, joita tarvitaan akateemisessa opiskelussa.

Orientaatio jatkuvaan oppimiseen