Osaamista vanhustyöhön: Opiskele sinulle sopivimmat opintojaksot

Vanhustyön korkeakouluopintojen tarjotin tuo runsaasti korkeakouluopintojen jaksoja kaikkien ulottuville, aina gerontologisesta hoivasta ja sosiaalityöstä hyvinvointiteknologiaan ja ihmisen vanhenemisen ja toimintakyvyn ymmärtämiseen. Valtaosa opinnoista on suoritettavissa verkko-opintoina. Poimi kalenteriisi sinua parhaiten palvelevat opinnot.

Vanhustyön korkeakouluopintojen tarjotin on kaikille avoin valikoima opintoja, jotka tarjoavat osaamista ja ymmärrystä vanhusten parissa toimiville ja alalle pyrkiville.

Tarjolla on yliopisto-opintoja Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston toteuttamana ja opintoja Diakonia-ammattikorkeakoulun tarjonnasta. 

Opintotarjottimelta voit opiskella jonkin tietyn opintojakson tai valita opinto-ohjelmaasi vaikka kaikki vaihtoehdot. Opinnot hyödyttävät hoito- ja hoivatyössä toimivia sekä alaa opiskelevia. Ne palvelevat niin hoitotyötä tekeviä kuin vanhustyöhön liittyvää suunnittelua ja johtamista. 

  • Tutustu vanhustyön korkeakouluopintojen tarjottimeen ja valitse sinulle sopivat opinnot. Uusi opintotarjotin tuo vanhustyön osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia laajasti ja joustavasti kaikkien ulottuville. 
  • Valtaosa opinnoista on opiskeltavissa verkon välityksellä. Osa opinnoista edellyttää aikaan sidottua osallistumista. Muutamalla opintojaksolla edellytettävä lähiopetus on tarjolla usealla eri paikkakunnalla. Tutustu opintojen suoritustapaan ja aikatauluihin kunkin jakson kohdalla.
  • Ilmoittautuminen opintojaksoille on auki. Opintojen hinta on 15 euroa / opintopiste.

Näkökulmia ja asiantuntijuutta vanhustyöhön 

”Vanhustyön opintotarjottimelta voit päivittää omaa asiantuntijuuttasi vanhan ihmisen hoitoon ja hoivaan liittyviin teemoihin, mutta voi laajentaa ymmärrystäsi myös siihen, mitä on normaali vanheneminen”, yliopistonopettaja Päivi Eskola. Hän opettaa gerontologiaa Jyväskylän yliopiston avoimen yliopistossa. 

Opintojaksot tarjoavat erilaisia näkökulmia vanhuuteen, ihmisen ikääntymiseen ja työhön näiden teemojen parissa. 

”Suomi on kovasti monikulttuurisempi kuin joitakin vuosikymmeniä sitten, mikä näkyy myös vanhusten hoitotyön kentällä, niin sosiaali- kuin terveyspalveluissakin. Ammattilaisten on osattava kohdata ikääntyvät ihmiset kunkin yksilöllinen kulttuuritausta huomioiden. Sama pätee teknologiaan. Tarvitaan ymmärrystä erilaisista teknologisista ratkaisuista, jotka soveltuvat vanhustyöhön”, sanoo Maaria Kokkonen. Hän toimii lehtorina Diakonia-ammattikorkeakoulussa. 

Kuva: Dominik Lange