Tiedätkö menosi ja tulosi? Ota raha-asiat haltuun Oman talouden hallinta -opintojaksolla

Oman talouden hallinnassa keskiössä ovat tulojen ja varojen lisääminen sekä menojen ja sitoumusten hallinta. Nämä näkökulmat ovat lähtökohtana myös maksuttomalle Oman talouden hallinta -kurssille, joka toteutetaan yhteistyössä Talous ja nuoret TATin kanssa.

Raha ei tuo onnea, mutta sen hallinnan puute aiheuttaa usein paljon harmia. Miten saada rahat riittämään ja välttää velkaantuminen?

Oman talouden hallinta -kurssilla (2 op) tutustutaan niin ansiotulojen, säästöjen ja sijoitusten kerryttämiseen kuin menoihin ja sitoumuksiin, lainoihin ja maksuturvallisuuteen. Kurssi on maksuton kaikille.

Avoimen yliopiston ja Talous ja nuoret TATin yhteinen opintojakso perehdyttää omaan talouteesi vaikuttaviin asioihin ja antaa näin laajemman näkymän henkilökohtaiseen varallisuuteesi. Kurssin jälkeen pystyt analysoimaan omaa talouttasi ja hyödyntämään kurssilla oppimaasi raha-asioiden suunnittelussa omassa arjessasi.

Taloustaitoja sekä aikuisille että nuorille

Oman talouden hallinta -kurssi sopii jokaiselle raha-asioista tietoa haluaville. Opintojakson voivat suorittaa myös lukiolaiset ympäri Suomen osana lukio-opintojaan. Tärkeää yleistietoa omasta taloudesta antava kurssi vastaa laajuudeltaan yhtä lukiokurssia. Molemmille ryhmille, aikuisopiskelijoille ja lukiolaisille, on opintojaksosta oma maksuton toteutuksensa, joihin pääsee ilmoittautumaan alla olevista linkeistä. 

Jos innostut avoimesta yliopisto-opiskelusta, voit jatkaa opintojasi meillä esimerkiksi taloustieteiden perusopinnoissa (25 op) tai liiketoimintaosaamisen perusopinnoissa (26–29 op).