Mitä solussa tapahtuu? Tutustu Solun elämään ja opi uutta!

Muistatko, mikä on kromosomi? Entä ribosomi? Tai mitoosi ja meioosi? Solun elämä -kurssi (5 op) kurkistaa siihen, mistä kaikki elävä rakentuu – sinäkin! Kertaa tai opi uutta. Kaikille avoin verkon välityksellä suoritettava kurssi sopii erinomaisesti myös lääketietellisiin opintoihin suuntaaville. Nyt on hyvä aika napata kiinni solun elämästä.
Ihmisessä on noin 37 biljoonaa solua. Elääkö jokainen niistä omaa elämäänsä? Ole utelias ja lähde opiskelemaan solun elämää, niin tiedät, mitä solussa ja solukalvolla tapahtuu! Tämä kurssi on erinomainen pohja myös lääketieteellisiin opintoihin. Jos suunnitelmissa on kevään haku lääkikseen, tarvitset tämän osaamisen.
 
Kurssilla opit muun muassa mikä on veden merkitys solujen toiminnassa sekä kuinka soluhengitys ja solujen jakautuminen tapahtuvat. Perehdyt biologisten makromolekyylien luokitteluun ja ominaisuuksien periytymistapoihin. Opit solujen rakenteen ja sen, kuinka solun sisäinen signaalivälitys toimii. 
 
Ilmoittautuminen alkuvuoden aikana opiskeltavalle Solun elämä -kurssille on auki 21.11-.20.3. Kurssi suoritetaan kokonaan verkossa.
 
Kromosomi, ribosomi, lysosomi, Golgin laite ja moni muu mikroskooppinen rakenne toimii meidänkin jokaisessa solussa. Mitä solussa tapahtuu? Tule mukaan, kertaa ja opi uutta! 
 

Kuva: Colin Behrens