Suunnitteilla opintoja vastuullisuudesta työelämässä – vastaa kyselyyn ja voita avoimen lahjakortti!

Kehitämme opintotarjontaamme ja kartoitamme, millaisia oppimistarpeita sinulla ja/tai organisaatiollasi on vastuullisuuteen ja vaikuttamiseen liittyen. Samalla selvitämme opiskelutapoihin ja -taitoihin liittyviä asioita opintojen suunnittelun tueksi. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kaksi 90 euron lahjakorttia Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintoihin.

Suunnittelemme Jyväskylän yliopistossa Vastuullinen vaikuttaminen työelämässä -opintokokonaisuutta. Opintojen tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, mitä vastuullisuus työelämässä on, millaiset asiat ja toimet edistävät vastuullisuutta sekä miten vastuullisuuteen ja käsityksiin vastuullisuudesta voidaan vaikuttaa.

Opintokokonaisuuden suunnittelua varten tehtävän kyselyn tulosten perusteella luomme opintokokonaisuuden, joka vastaa parhaiten työelämän osaamistarpeita. Kyselyyn osallistuneiden kesken arvomme kaksi 90 euron opintolahjakorttia avoimeen yliopistoon.

Monitieteinen opintokokonaisuus

Vastuullinen vaikuttaminen työelämässä -opinnot sisältävät yhteisenä aloituksena johdannon vastuulliseen liiketoimintaan ja päätöksenä sisältöjä kokoavan opintojakson. Näiden lisäksi jokainen voi valita oman kiinnostuksensa ja tarpeensa mukaan opintojaksoja laajasta monitieteisestä valikoimasta. Tarjolla on opintoja niin kauppatieteiden, luonnontieteiden, yhteiskuntatieteiden kuin psykologian alalta.

Opintojen tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, mitä vastuullisuus on. Pohdimme, millaiset asiat ja toimet edistävät vastuullisuutta, miten ihmisten ajatukset vastuullisuudesta muuttuvat ja miten vastuullisuuteen voidaan vaikuttaa työelämässä niin organisaation kuin yksittäisen työntekijän näkökulmasta.

Osallistu opintokokonaisuuden pilottiin!

Onko organisaatiosi kiinnostunut toimimaan opinnoissa pilottiryhmänä? Valitsemme yhden organisaation, joka ilmoittaa opintoihin noin kymmenen työntekijän ryhmän. Tarjoamme ryhmälle oman aloitusinfon (verkossa tai paikan päällä) sekä ensimmäisen orientaatiojakson ilmaiseksi.

Pilottiryhmää haastatellaan opintojen kehittämiseksi ja lisäksi ryhmän opiskelusta julkaistaan uutisia ja päivityksiä avoimen yliopiston kanavissa. Organisaationne voi hyödyntää julkaisuja myös omissa kanavissaan.

Organisaationne voi ilmoittaa kiinnostuksensa pilottiryhmänä toimimiseen vastuullisuuskyselyn lopussa. Kysely on avoinna syyskuun 2021 loppuun saakka.